Следвайте ни

Настояват за нов референдум за независимост на Шотландия

viber icon

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън обяви планове за проектозакон за нов референдум за независимост на Шотландия.

Обявявайки програмата на нейното правителство в парламента в Единбург, Стърджън каза, че законопроектът ще формулира ясно въпроса, на който хората ще бъдат помолени да отговарят в запитването, предаде БНР.22

 

Никола Стърджън заяви пред шотландските депутати, че на следващите избори за парламент догодина ще изложи аргументите Шотландия да стане независима държава и ще настоява да получи одобрение на правото на Шотландия сама да избира бъдещето си.

Стържън допълни, че справянето с Covid-19 е най-важната и неотложна задача в момента и ще продължава да бъде в близко бъдеще, но правителството ще използва всеки подходящ момент за преосмисляне на другите наложителни въпроси.

Тя заяви още, че решението на британското правителство да не иска удължаване на преходния период за Брекзит, въпреки икономическите проблеми с коронавируса, ще нанесе щети на шотландския бизнес, които щети могат да бъдат избегнати.

"Това е акт на самосаботаж, който ние просто не разбираме, но на който трябва да отговорим", изтъкна първият министър на Шотландия.

Брекзит и начинът, по който той се прилага, са в абсолютна подкрепа на мотивите ни Шотландия да стане независима държава, заключи Стърджън.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?