46

Настаняват в хотели в Анталия оцелели от земетресенията

Обявиха извънредно положение в 10 засегнати провинции

В хотели в Анталия, Южна Турция ще бъдат настанени оцелели от страшните земетресения, ударили страната, каза президентът Реджеп Тайип Ердоган.

„Започвайки от места в близост до зоната на бедствието, се правят необходимите планове за използвате на хотелите, които вече са спрели дейността си поради зимния сезон. Те ще приютят жертвите на бедствието“, заяви Ердоган днес. „Само в района на Анталия са подготвени 50 000 легла за тази цел. Около 8000 души са били спасени от развалините досега", отбеляза Ердоган.

АА

Ранените граждани, след спасяването им, са изпратени за лечение в болници в други части на страната ни, предимно в Мерсин, Истанбул и Анкара.

Досега в бедстващите райони са изпратени 54 000 палатки и 102 000 легла, а в зоната на земетресението работят 53 317 спасители.

АА

В района са изпратени сателитни предавателни терминали, за да се гарантира, че няма прекъсване на комуникацията.

Турският президент обяви от днес тримесечно извънредно положение в 10 югоизточни провинции, засегнати най-силно от земетресенията, отнели хиляди човешки животи.

АА

„Решихме да обявим извънредно положение, за да гарантираме, че нашата (спасителна и възстановителна) работа може да бъде извършена бързо“, каза Ердоган в телевизионно изявление.

АА

В Турция вчера бе обявен седмичен траур в памет на жертвите от земетресенията. 

Училищата в цялата страна са в принудителна ваканция до 13 февруари, а тези в зоните, пострадали от трусовете, няма да провеждат занятия до 20 февруари.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?