71

Наследникът на крал Джордж III: Не искам да мисля какво ще стане, ако Русия победи

Граф Тимъти Елиът е министър на отбраната от Камарата на лордовете на Великобритания и беше в София на конференция за сигурността в Черно море 

 

Обединеното кралство ще предостави допълнителни 500 милиона паунда на Киев в допълнение към 2,5 милиарда вече отпуснати за тази финансова година, съобщиха от канцеларията на премиера.

Риши Сунак иска да подчертае ролята на Обединеното кралство в защитата на Украйна. На този фон министърът на отбраната от камарата на лордовете на Великобритания граф Тимъти Елиът беше в София.

Ето какво каза наследникът на крал Джордж III пред bTV:

Познавате ли своите роднини и предци, родени през 950 година след новата ера? Той познава своите. И историята ги познава.

Граф Тимъти Елиът е министър на отбраната от Камарата на лордовете на Великобритания и беше в София на конференция за сигурността в Черно море. 

Аристократичното му родословно дърво може да бъде проследено назад поне до 953 година, когато се ражда неговият предшественик италианският пфалцграф Оберто I.

Част от следващите поколения от аристократичния му род са Хайнрих Лъв от фамилията Велфи, който от 1156 до 1180 г. е херцог на Бавария.

Няколко поколения по-късно от същото семейство в Германия се ражда британският крал Джордж I. От там започва династия, която управлява Британия по време на колонизацията.

Неговите предшественици създават Канада, САЩ, колонизират Индия. Неговият пра-пра-роднина Джордж III е последният британски крал, който управява Съединените щати, губи войната за независимост и признава Съединените американски щати за независима държава. 

Тимъти Елиът Мъри Кунун Монт, седми граф на Минто. Британският министър на отбраната от Камарата на лордовете е сред най-информираните хора в света за реалната ситуация на фронта в Украйна. Той бе попитан колко критична всъщност е ситуацията.

„Всички са наясно, че когато нация с мащаба на руската федерация атакува една страна, това няма да е лесна ситуация. Но Украинците имат подкрепата на много от техните съюзници.

Украйна показва фантастична защита на своята страна и продължават да го правят.

Техният дух не е сломен. Те са абсолютно подготвени да се сражават и е важно всички ние да ги подкрепяме в тази борба. За да сме сигурни, че тази незаконна агресия бъде спряна“, казва той.

Предава ли свободния свят Украйна? Повече на думи или повече с дела и оръжия е подкрепата.

„Аз не мога да говоря от името на други страни, но това, което засяга нашата страна, ние увеличихме нашата годишна подкрепа за Украйна до 2,5 милиарда паунда за тази година, което е увеличение с 200 милиона в сравнение с миналата година.

И голяма част от тази помощ е за дронове и подобни технологии. Важно е всеки от нас да прави това, което може. Това ще е дълга борба. И ние ще сме там до края".

Какво ще означава за България, за Великобритания, за света, ако Русия успее да постигне своите цели в Украйна?

Не си струва дори да мислим за това. Експанзията на Русия не е за доброто на никой. И НАТО е изключително ефективен отбранителен съюз. И наскоро беше допълнително подсилен с Финландия и Швеция. НАТО има надмощие и е много фокусиран върху това голямо предизвикателство“, коментира Елиът.

Работят ли санкциите? И продължават ли руските олигарски да се чувстват все така комфортно в Лондон?

Граф Елиът отбелязва, че Великобритания е замразила активи на руски олиграси на стойност 20 милиарда пауда.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
21 коментара
Кривошиев

Кривошиев

02.05.2024 | 16:24

Мислил одил,мислил одил.Накрая само ходене.

Отговори
1 2
Ще дойдат

Ще дойдат

02.05.2024 | 15:26

Ще го опънат и всички други с обратно мислене в двореца а там е пълно с такива , голяма част от персонала в двореца са обратни. Макар ,че до края на 60 години там са гонили такива или химическа кастрация или затвор.

Отговори
4 2
678

678

02.05.2024 | 13:44

този можел и да мисли

Отговори
5 3
Карамфил

Карамфил

02.05.2024 | 11:05

Първо да се справят с емиграцията която е парализирала икономиките на цяла Европа,а после да се борят с Руснаците.

Отговори
5 6
ДАЖЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РУСИЯ ДА ПОБЕДИ

ДАЖЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РУСИЯ ДА ПОБЕДИ

02.05.2024 | 11:01

ЩЕ МЪЛЧИТЕ И ЩЕ СИ СЕДИТЕ ПО ГЪ.ЗОВ.ЕТЕ ПЕ.ДЕР.АСКИ....

Отговори
12 5
Чакаме

Чакаме

02.05.2024 | 10:52

Кирчо и Kokoрчо да заминат в други демократични страни ,където могат свободно да крадат и лъжат. Тук им научихме номерата.

Отговори
10 3
Шopoшояд

Шopoшояд

02.05.2024 | 10:46

От дивана, съм си приготвил голия зaдник ,за победата на Усрaйна .

Отговори
4 5
Шолц

Шолц

02.05.2024 | 10:56

Знам, че усещането за моите макари върху голия ти дирnik е приятно.

Отговори
4 2
Шолц

Шолц

02.05.2024 | 10:39

Нашия паметник Альоша стои в Берлин ,защото не искаме пак да идва на живо !

Отговори
3 2
Шолц,

Шолц,

02.05.2024 | 10:42

Що бе, като дойде тъкмо ще ви направи Живота по-добър, по-уреден, по-лесен, като песен, по-хубав от пролетен ден...Нали?

Отговори
5 2
Шолц,

Шолц,

02.05.2024 | 10:05

За да не победи Русия, дайте TAURUS на Украйна, сега и веднага! Не се моткайте!

Отговори
11 8
ОТ КЮЧУКА

ОТ КЮЧУКА

02.05.2024 | 09:50

РУСИЯ ЩЕ ПОБЕДИ!

Отговори
11 13

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?