2374

Наследник на Толстой: Русия ще спре войната, когато стигне Полша

Русия ще прекрати войната с Украйна, която руските власти наричат ​​"специална операция", само когато нейните войски стигнат до полската граница. Това казва в интервю за италианския вестник La Repubblica, публикувано на 4 май, заместник-председателят на Държавната дума Пьотр Толстой, цитиран от „Гордон“. 

В интервюто Толстой споменава британския и италианския премиери Борис Джонсън и Марио Драги като поддръжници на Украйна.

„Въпреки помощта на Европа и истерията на Борис Джонсън или Марио Драги, ние ще приключим операцията, когато намерим за добре“. 

„Мисля, че ще спрем на границата с Полша“, казва Толстой, отговаряйки на въпрос за целта на „специалната операция“.
И допълва, че Украйна ще бъде напълно „денацифицирана“ и „демилитаризирана“, „ще престане да представлява военна заплаха за Руската федерация и вече няма да има възможност да се превърне в анти-Русия, както се твърди, че се е опитал Западът да направи през последните 30 години."

Зам.-председателят на Думата смята, че действията му не предават наследството на неговия пра-пра дядо, известния писател Лев Толстой, тъй като той „е бил офицер от руската армия и е убивал британци и французи в Крим“. Фактът, че неговият прародител е бил и религиозен философ, проповядвал принципите на ненасилие и мир между хората, политикът не споменава.

Според него, тъй като Русия не е обявила пълна мобилизация, тя е „разположила мирновременна армия“. Депутатът казва още, че "когато съдбата на страната е в опасност, единствената ни грижа е да подкрепим страната" и че не вижда никакво противоречие тук с наследството на Лев Николаевич.

Кой е той?

Пьотр Толстой е далечен родственик на руския писател Лев Николаевич Толстой. В България стана известен, когато в репортаж на БНТ от изборите за държавна Дума в Русия той обясни пред камерата намеренията си като бъдещ депутат в политиката към България:

"Разбира се, просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме“.
Преди това вече е казал и своето виждане за Европейския съюз:

"Нужна е дълбока реформа на Евопейския съюз – смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединяване на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия".
Излъчените думи на Толстой по БНТ направиха впечатление и възмутиха мнозина. Позицията му обаче не трябва да бъде изненада и всеки, който е решил да потърси неговото мнение, трябва да знае точно какво ще чуе.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ!

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ!

08.05.2022 | 17:28

Слава Україні❤️Братя ПОКЛОН ГЕРОИ! БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ УКРАИНСКИТЕ ГЕРОИ НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ, МОМЧЕТА! БИЙТЕ СЕ ЗА СВОБОДАТА СИ, БИЙТЕ СЕ ЗА ЗЕМЯТА СИ, ПАЗЕТЕ СЕМЕЙСТВАТА СИ, ДОМА СИ И ВЯРВАЙТЕ В БОГА! ВЕЛИКАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА ЗА ВАС ЗАПОЧНА! НЕКА БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ! ЦЯЛА ЕВРОПА СЕГА ВАЗИ ГЛЕДА!

Отговори
1 0
Ами

Ами

08.05.2022 | 15:36

Купиха ли България, купиха я, сега ще денацифицират и демилитизират Украйна!

Отговори
1 0
Е как да ги уважаваме

Е как да ги уважаваме

08.05.2022 | 08:33

Руснаците? Ами ако някоя друга велика сила реши да денафицира и демилитезира Русия, той ще е съгласен ли?. Ами ако ЕС започне същата хибридна война в Русия, каквато те провеждат в БГ, ако реши че е правилно Русия да влезе в ЕС и НАТО и при отказа им НАТО вземе да проведе операция....... Абе наглеци са руските управници, наглеци които сами не си вярват.

Отговори
16 3
МИМИ

МИМИ

08.05.2022 | 07:21

НАГЛЕЦ, ПЕТНЯЩ ИМЕТО МА ГЕНИЯ ТОЛСТОЙ.

Отговори
19 4
А аз смятам

А аз смятам

08.05.2022 | 01:24

Че Русия ще се самоунищожи и така ще приключи “специалната операция”.

Отговори
29 13
Spiro

Spiro

08.05.2022 | 01:04

Още един нагъл и самозабравил се руснак! После се чудят защо никой не го обича!

Отговори
28 11

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?