71

Наша гордост! Български полицай залови автокрадци в САЩ

Б.А.П.А.

Офицер Мирослав Петков е най-новият член на Българо-американската полицейска асоциация - Б.А.П.А. (Bulgarian-American Police Association - B.A.P.A.), информират от асоциацията на своята страница във Фейсбук и разказват епизод от делниците на стража на реда.

Преди седмица, на 7 септември, полицейски части на Атланта се отзовават на повикване на Пийдмонт Роуд 3092 в града. Сигналът е за четирима заподозрени, които разбиват автомобили.

След като пристигнал на мястото, офицер Петков започнал да обхожда района, чул чупене на стъкла и открил четирима заподозрени, които разбивали автомобили. Престъпниците веднага избягали от мястото, щом го забелязали. Полицай Петков започнал да ги преследва и успял да задържи единия от тях. Заподозреният признал, че има оръжие у себе си. След като първият бил задържан, колегите на българина - офицер Търмънд и офицер Миранда успели да открият и задържат втория беглец. Третият престъпник е бил задържан от полицай Хо. Служителите на реда са открили множество инструменти, за които се предполага, че заподозрените са използвали, за да проникват в автомобилите - на мястото са открити три коли със счупени стъкла. Четвъртият заподозрян е успял да се измъкне.

Двама от заподозрените са били непълнолетни. Единият от тях е идентифициран като 19-годишния Джейдън Джаксън. На Джаксън са повдигнати обвинения за разбиване на автомобил, скитничество, възпрепятстване на полицията, притежание на инструменти за извършване на престъпление, притежание на огнестрелно оръжие по време на извършване на престъпление, увреждане на имущество и допринасяне за престъпността на непълнолетен. На непълнолетните са повдигнати обвинения за безстопанственост и скитничество, неподчинение на полицейски служители, притежание на инструменти за извършване на престъпление и повреждане на имущество.

В поста във Фейсбук се подчертава, че полицейското управление на Атланта се отнася сериозно към тези и всички други престъпления, а реакцията на служителите от Зона 2 отразява ангажимента за намаляване на престъпността в района.

Полицаят Мирослав Петков е с български корени и работи в град Атланта, щата Джорджия, съобщи БТА. Роден е в град Лясковец. Сънародникът ни пристига в САЩ като дете със семейството си и всички се установяват в Атланта.

Офицерът полага клетва като полицай в американския град през 2020 година.

От Б.А.П.А. допълват, че обича да прекарва времето си със семейството и приятелите си, а също и да пътува.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
шорошоядска лъжлива гнида

шорошоядска лъжлива гнида

14.09.2022 | 22:28

Полицаят не е български, а изтекъл бг генетичен мат'риЯл!

Отговори
0 0
Пловдив

Пловдив

14.09.2022 | 18:38

Кралицата умря да живее британска марица.

Отговори
1 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?