Следвайте ни

Наш евродепутат: Туск не е наричал Борисов диктатор

viber icon

Шефът на ЕНП Доналд Туск никога не е сравнявал Бойко Борисов с диктатор. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков пред bTV.

"Доналд Туск никога не го е представял като такъв и досега никой в Европарламента не е спирал в коридорите да му пита дали има наистина записи с гласа на българския премиер Бойко Борисов", каза още Новаков.

Дебати в Европарламента има за всички страни и изслушването на зам.-председателя на ЕК Вера Йоурова не е нещо историческо. Това коментира в отговор на критиките на евродепутата Елена Йончева - евродепутатът от ГЕРБ.

Той добави, че евродепутати от няколко партии са отчели влошаване на ситуацията с върховенството на закона в България.

"Създава се едно усещане, че извън София, големият брат някъде е седнал да заседава - да видим дали ще ни поощри или ще ни накаже, в зависимост от това дали сме били послушни или не", каза Андрей Новаков.

Трябва да имаме самочувствие на пълноправен член на ЕС, посочи той.

Според него едно абсолютно рутинно заседание на Комисията за права и свободи е представено като изслушване, на което са привикали някой да му се скарат.

"Еврокомисари идват непрекъснато в ЕП и участват във всички комисии постоянно на всякакви теми. България не е първата държава, която е обсъждана в тази комисия, няма да бъде и последната", отбеляза Андрей Новаков.

"Странно ми е да гледаме на Брюксел като на класния ръководител, който ще ни каже дали сме слушали или не. Трябва да се държим със самочувствие и достойно, каквото и да се случва в европейския парламент.

"Критиките са полезни, но да го представяме като катаклизъм, след който България няма да съществува, само ни потиска", смята евродепутатът. "Оттук нататък механизъм за наблюдение ще има във всички европейски страни. Доклад за България не се готви", заяви той.

Андрей Новаков отговори на Йончева, която сравни ситуацията в България с тази в Беларус, че няма как при 64 дни на протести в страната, в които всеки прави каквото си иска - ситуацията да е сравнима и репликира, че скоро сравнение на България ще очакваме и със Северна Корея.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?