49

НАСА улови мистериозен сигнал, идващ извън нашата галактика

Астрономите на НАСА са открили неочакван "сигнал", идващ извън нашата галактика, който не могат да обяснят, пише ScienceAlert.

Учените са анализирали 13-годишни данни от космическия телескоп Fermi Gamma-ray, когато са забелязали мистериозния сигнал.

Това беше "неочаквано и все още необяснимо явление извън нашата галактика", пише Франсис Реди от Центъра за космически полети Годард на НАСА.

Мощният телескоп може да открива гама лъчи, които са огромни изблици на енергия до стотици милиарди пъти по-големи, отколкото могат да видят очите ни. Те често се създават, когато звездите експлодират или възникне ядрен взрив.

"Намерихме много по-силен сигнал и в различна част на небето от тази, която търсихме."

Астрономите смятат, че феномена може да произхожда от неидентифициран източник.

"Намерихме дипол на гама лъчи, но пикът му се намира в южното небе, далеч от CMB, и неговата величина е 10 пъти по-голяма от това, което бихме очаквали", каза Крис Шрадър, астрофизик в Goddard.

Тази седмица статия, описваща откритията, беше публикувана в The Astrophysical Journal Letters.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
tuyu

tuyu

16.01.2024 | 17:09

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички==----- https://da.gd/xxbio

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?