Наркобарон помпи наше вино с кока

Дрогата била извличана от питието след износ за Ливърпул

Британският наркобарон Къртис „Коки" Уорън е използвал винарска изба в България за трафик на кокаин. Това съобщи вчера вестник Дейли Мейл. Според изданието 46-годишният гангстер е намерил гениален начин да пренася кокаина. За целта той смесвал дрогата с червено вино. След това съвсем легално изнасял напитките за Ливърпул, където извличал обратно наркотика.

Разкритията около Коки дойдоха, след като вчера той беше обвинен, че е опитал да прехвърли канабис на стойност 1 милион паунда на остров Джърси, след което планирал с още петима свои приятели да наводни улиците на градчетата на брега на Ламанша. Това обвинение идва само десет месеца след като Уорън е пуснат от холандски затвор, където е излежал 10-годишна присъда. Тя обаче изобщо не му е попречила да управлява бизнеса си, който е пръснат по целия свят.

Състоянието на Уорън се оценява на над 300 милиона паунда. Освен винарската изба у нас, той има имоти в Уелс, Испания, Турция и Гамбия. Той притежава още яхта и над 200 къщи в Ливърпул, повечето от които са дадени под наем на заможни граждани. Трудно е да бъде установено на колко точно възлиза състоянието на наркобарона. Показателно е обаче, че през 1997-а той попада в класацията на Сънди таймс за най-богатите британци.

Уорън започва да си пробива път в престъпния свят през средата на 70-те години на миналия век, когато едва 12-годишен напуска училище. Големите пари за него обаче идват през 80-те години, когато заедно със свой близък съратник Уорън пътува до Венецуела и оттам внася в Англия огромни количества кокаин, скрит в оловни слитъци, за да не може да бъде засечен от рентгените по летищата.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?