1553

Напук на Кирил Петков! Спортният министър отказа да пореже Русия

Спортният министър на България Радостин Василев и този на Унгария са единствените в ЕС, които не подкрепиха обща позиция, в която се иска да бъдат спрени правата на състезателите от Русия и Беларус заради войната в Украйна, съобщена imsidethegames.biz. Новината е на "24 часа"

Общата позиция е на 35 спортни министри, включително 25 от държавите - членки на ЕС. В позицията се иска международните спортни федерации да спрат правата на Русия и Беларус заради войната.

Групата на министрите настоява всички, свързани с властта на Русия и Беларус, незабавно да бъдат отстранени от позициите, които заемат в спортните организации. Особено тези, които са на места, които имат влияние.

Международните федерации и други организатори на състезания са помолени да прекратят всички договори за телевизионни права на територията на Русия и Беларус.

Тази позиция повтаря резолюцията, която бе приета през март от 37 държави.

Унгария и Швейцария подписаха декларацията през март, но не подкрепиха позицията. Членът на ЕС България също отсъства от групата.

Новата обща позиция надгражда резолюцията от март, в която на руснаци и беларуси бе разрешено да се състезават, но без национални знамена, символи и химни, както и да се следи за тяхната неутралност към политиката на Русия и Беларус.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Сем

Сем

03.07.2022 | 13:53

Крайно време е да прогоним тия гнусни ,жалки предатели от парламента! Точно за такива,никой от нас не е гласувал.А те се предават и купуват за пари от ЕС,които вместо при нас,при нашите болни и стари родители и невръстни деца,отиват в джобовете на тия изменници.Днес излезе статия,че този спортен министър-предател,отмарял на Халкидики,в компания от пищни блондинки.За това ще отиват нашите по право пари,затова са се продали тия.За богат,и безметежен живот,със всичките му екстри!!!!!

Отговори
3 1
плужеци

плужеци

03.07.2022 | 08:50

Плужек! Очаква се още някой "да се събуди", изведнъж прозрял, че в "Партията на Предателите" на националните интереси ще е по-полезен за народа си! Въпросът е: За какво харчим милиони за избори и плашим хората, че"Купуването и Продаването на гласове е престъпление", щом после срещу "скромни" суми, те "осъзнават" че подкрепят противниковата партия?

Отговори
3 1
Баба вуна.

Баба вуна.

03.07.2022 | 08:10

Като се о.с.ра сега се прави на пич... Не е.... Но решението е правилно!

Отговори
5 4
Браво това е министър на място

Браво това е министър на място

03.07.2022 | 00:35

Много правилна позиция. Така постъпват здравомислещите. Поклон!

Отговори
13 9
Пловдив

Пловдив

03.07.2022 | 00:31

Гълъб мазньо трупа позитиви.

Отговори
8 7
Чико

Чико

03.07.2022 | 00:00

Какво са виновни спортистите за решенията на политиците

Отговори
18 7
Да,!

Да,!

03.07.2022 | 00:23

Нали и те гласуват за диктатори и военнопрестъпници?

Отговори
10 12

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?