4232

Наплив към Одрин: Тези, които не можаха да намерят място в хотелите, спаха в парковете СНИМКИ

Извънредни задръствания има по пътищата до и около ГКПП-тата с България

Този уикенд се провежда 663-ото издание на историческите състезания по маслена борба Къркпънар в Одрин, Северозападна Турция. 

АA

Градът днес е залят освен от традиционните туристи от България, заради петъчния пазар Улус, и от стотици посетители, заради състезанията, които ще продължат до неделя. 

AA

Изключително популярното състезание по борба Къркпънар, една от най-старите организации в света, включена в Списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството, започна днес.

АА

Феновете на борбата и много туристи от цял свят, които следят състезанията, вече направиха хотелските си резервации месеци предварително.

Тъй като още преди седмици хотелите през този уикенд в града бяха резервирани и не останаха места, някои любители на борбата бяха принудени да нощуват на палатки, разпънати в градините, покрай джамиите и площадите.

АА

Площадите и парковете в центъра на града, особено градините на джамиите, се превърнаха в места за къмпингуване.

АА

Някои граждани, които дойдоха неподготвени и нямаха палатка, прекараха нощта върху картони и одеяла, които постлаха на тревата.

АА

Други бяха видени да спят по тротоарите, по седалките на автомобилите си и в дворове на къщи, които приютиха нуждаещите се.

АА

Историческите маслени борби започнаха вчера с предварителни състезания.

АА

Поради промяната на формата на Турската федерация по традиционна борба в Къркпънар, спортистите получиха правото да участват в организацията с точкуване на лигата за първи път в нейната история.

АА

Така 23-ма "главни борци" участваха в предварителния кръг, който се проведе за първи път тази година.

DHA

Борбата ще завърши с борбата за титлата "Баш пехливан", в неделя, 7 юли, където ще бъде определен победителя на 663-тото първенство по борба в Одрин.

Този уикенд се очакват над 30 хиляди посетители в Одрин.

DHA Официално местата на трибуните около Ер мегдана, където се провеждат борбите са едва 13 хиляди.

DHA

Хиляди привърженици на състезанието ще следят турнира в местността Сарайичи, където има открити десетки временни ресторанти, паркинги и къмпинги.

DHA

Този уикенд се очакват извънредни задръствания по пътищата до и около ГКПП-тата с България и Гърция в района.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?