Следвайте ни

Наложиха тотална изолация в Северен Кипър заради COVID-19

viber icon

Северната част на Кипър, известна още като Северно Кипърска Турска Република (СКТР), удължи строгите мерки срещу пандемията от Covid-19 в цялата страна до 11 февруари, за да ограничи разпространението на коронавирус, съобщи здравното министерство там. 

В изявление министерството заяви, че блокирането в цялата страна идва в отговор на нарастващите случаи на COVID-19, след като министерството реши да приложи допълнителните мерки за COVID-19, предприети от Висшия комитет по инфекциозни болести.

Аптеките, бензиностанциите, пекарните, месарите и супермаркетите са освободени от ограничения от 06 до 19 ч. 

Освен това влизанията и изходите между областите се спират.

Лекциите и часовете ще са само в онлайн обучение в държавни и частни университети и училища, включително всички предучилищни, начални и средни училища до 17 февруари.

Само онези, които са граждани на СКТР и имат постоянно пребиваващи в Обединеното кралство, Холандия, Дания и Южна Африка, ще имат право да влязат в страната, при условие че останат в карантина за 14 дни.

Освен това роднините от първа степен имат право да присъстват на погребенията, докато тези, които пребивават в СКТР и работят в Южната маст на Кипър, ще бъдат подложени на карантина след влизане в страната.

Решенията ще бъдат преразгледани от Висшия комитет по инфекциозни болести на 9 февруари.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай