3906

Наемите скочиха със 117 на сто на годишна база в Турция

Наемите са се увеличили средно със 117 процента на годишна база през април в цяла Турция, съобщи онлайн новинарският канал T24, цитирайки проучване на Центъра за икономически и социални изследвания на университета Бахчешехир (BETAM).

Средната наемна цена на квадратен метър стана 105,2 турски лири през април, съобщи БЕТАМ, базирайки анализа на данни от онлайн платформата за продажби sahibinden.com. Тази цифра е записана като 130,4 лири за Истанбул, 84,6 лири за Анкара и 100 лири за Измир.

DHA

Провинцията, в която се наблюдава най-голямо годишно увеличение на наемите, е Черноморския град Трабзон с 300 процента увеличение. Той е следван от Анкара (192,2 %) и Денизли (187,2 %).

В зоната на земетресението Адияман е провинцията, която отбелязва най-високото годишно увеличение на наемите със 111,2 процента. Наемите са се увеличили средно със 101,4 процента в Хатай, докато с 85,1 процента в Малатия. Според тези данни цените на наемите в Хатай и Адияман са се увеличили повече от два пъти в сравнение с преди три месеца.

 

Изселването от опустошените от земетресението югоизточни провинции влоши жилищната криза в Турция, причинявайки допълнително увеличение на и без това скочилите цени на наемите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?