46

Над 2000 души пострадаха при пясъчна буря в Ирак

Над 2000 души потърсиха медицинска помощ в Багдад и други иракски провинции с оплаквания за затруднено дишане и задух по време на разразилата се през изминалото денонощие пясъчна буря.

По данни на здравното министерство на Ирак, в Багдад и в няколко провинции на страната са регистрирани повече от 2 250 оплаквания от задух с различна степен на тежест. На всички пострадали е оказана медицинска помощ и голяма част от тях са успели скоро след това да напуснат медицинските заведения в добро състояние, цитира изявлението порталът Shafaq News.

Пясъчната буря, която обхвана в събота повечето региони на страната, спря работата на международните летища в Багдад и Ен-Наджаф, в южната част на страната. Въздушните услуги бяха възстановени едва тази сутринта.

От април насам пясъчни и прашни бури обхващат многократно голяма част от територията на Ирак. Те доведоха до временно затваряне на летища, което създаде много проблеми на жителите, ресорните министерства и комуналните служби. Експертите обясняват зачестилите напоследък мощни бури в региона както с изменението на климата, така и с неефективното използване на земните и водните ресурси в Ирак.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?