Следвайте ни

Над 200 камиона са блокирани на "Капъкуле"

За неплатена тол такса от 60-66 турски лири, начисляват глоба от 4800

viber icon

Над 200 камиона са блокирани на турския граничен пункт „Капъкуле". Това съобщи изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.
„Когато превозно средство стига до границата, то бива проверявано дали има налични плащания, които не е погасило в тяхната тол система за заплащане на автомагистрали, странични пътища, мостове и тунели. Когато някъде по системите излезе, че има задължения по регистрационния номер на тежкотоварния автомобил, той се задържа докато не се плати глобата", обясни той.
„Не знаем как ги изчисляват. Имаме случаи за около 60 - 66 турски лири изчисляват глоба и задължения на стойност 4800", коментира Димитър Димитров и уточни, че турските власти не издават документ, на базата на който глобата може да се обжалва или оспорва.
„Дават един лист, на който пише регистрационния номер и някакви лири съответно 20-30, колкото не са заплатени и отдолу глобата е в размер на хиляди лири", поясни превозвачът. „Има случай с автобус с пътници, който е бил спрян докато не плати 6000 евро", коментира той.
Димитров съобщи, че превозвачите са информирали Министерството на транспорта за ситуацията. „Свързахме се с колеги от министерството и те поеха ангажимент, че в понеделник да работят по въпроса. Разбрахме, че ще има среща с турския посланик в България, която по наша информация ще се проведе утре в Министерството на транспорта", обяви той.
„Нямаме нищо против, всяка държава има правото да си събира пътните такси. Със сигурност след като има некоректни хора, трябва да има някакъв вид глоба, но смятаме, че тези санкции са прекомерни и ненужни", каза още Димитър Димитров.

Източник: факти.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?