46

Над 11 000 иранци пазаруват и се забавляват на воля в Турция по време на празника Ноуруз

Повече от 11 000 туристи, които искат да прекарат празника Ноуруз - иранската нова година, в Турция, започнаха да идват в източната провинция Ван през последните 4 дни.

DHA

Иранските туристи имат голям принос за икономиката на граничния район Ван. Семейства и приятелски групи, които пазаруват през деня, вечер се забавляват на воля в развлекателни нощни заведения, тъй като те са забранени в Иран.

DHA

Заместник-председателят на борда на директорите на търговско-промишлената камара на Ван Февзи Челикташ заяви, че поради земетресенията от 6 февруари, които взеха хиляди жертви, са отменили търговския фестивал "Van Shopping Fest", който традиционно се организира всяка година.

DHA

Челикташ съобщи, че тази година ежедневно приблизително 4000 ирански туристи влизат в страната.

Той подчерта колко е важно туристите да са доволни, тъй като икономиката на Ван би пострадала значително, ако не бяха иранците, които редовно използват националните си празници, за да идват в Турция.

Той добави, че иранските туристи, които идват във Ван, посещават и съседните провинции. По този начин те допринасят за икономиката на страната като цяло.

DHA

Юнус Юксел, президент на Асоциацията на хотелиерите и туризма във Ван, сподели, че иранските туристи не можаха да дойдат в Турция по време на пандемията и поради последните събития в Иран. Тогава собствениците на магазини в района са имали финансови затруднения.

DHA

„Иран е най-големият ни източник на туристи. Недостигът на интернет и други събития в Иран също причиниха проблеми на търговците във Ван“, заключи той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?