46

Над 1 млн. руснаци напуснаха родината заради Путин

Над 1 млн. руснаци са били принудени да напуснат Русия от режима на Владимир Путин - това съобщи директорът на Източна Европа и Централна Азия към Европейската служба за външна дейност Михаил Зибер на конференция на руската демократична опозиция в Европейския парламент в Брюксел. 

"Родена съм в Чехословакия и помня как родителите ми се скупчваха да слушат радио "Свободна Европа", каза в обръщението си еврокомисарят по прозрачността и ценностите Вера Йоурова, като по този начин подчерта значимостта на свободните медии.

"Искам да отдам чест на политическите затворници в Русия и на лидери като Владимир Кара-Мурза, Алексей Навални, Иля Яшин и, за съжаление, много други. Пожелавам на тях и семействата им много сила", добави тя.

Русия излезе от Европа, а Руската православна църква се отказа от Бога от Новия завет, каза в онлайн обръщението си нобеловият лауреат за мир Дмитрий Муратов. "За смърт по договор човек получава такива пари, каквито би могъл да получи за 20-25 години от живота си", посочи той, цитиран от БНР.

"Общата ни цел е справедлив мир, смяна на режима, гаранция за мирно бъдеще и честни демократични избори. Останалото - ляво, дясно и накъде, да решава избирателят", каза бившият магнат Михаил Ходорковски по повод присъстващите представители на руската опозиция.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
аноним

аноним

06.06.2023 | 21:52

Страхливците,и предателите!!!!!

Отговори
1 1
Е, те българите не са избягали за да не загинат на война

Е, те българите не са избягали за да не загинат на война

06.06.2023 | 10:13

нито от затвор заради постове по форумите.

Отговори
6 0
Браво на Путин

Браво на Путин

06.06.2023 | 01:23

И ко са един милион чииииифути за Русия дето я били напусноли Просто денафикация или на медицинска те рмитология дезинфекция от чииииифутска зараза на обществото

Отговори
1 6
Реалист

Реалист

06.06.2023 | 00:45

В България пък за 34 години велика демокрация, напуснаха 3 милиона, добре ли е?

Отговори
5 7
Западняк

Западняк

06.06.2023 | 03:44

Реалист ама Т.Ъ.П.! Да благодариш на ЕС за тези 3 милиона българи. Представете си ако Русия беше член на ЕС колко руснаци щяха да останат в кочината. Мери с един аршин и недей да прокарваш вражеска пропаганда.

Отговори
7 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?