Следвайте ни

На този ден: Тайсън отхапва парче от ухото на Холифийлд

viber icon

Датата 28 юни 1997 година остава в историята на спорта. На този ден преди 24 години се състои втората битка на ринга между боксьорите Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд. Резултатът от срещата е дисквалификация, отнемане на лиценз и глоба в размер на 3 милиона долара. Причината - скандалният Тайсън отхапва парче от ухото на противника си и го изплюва на пода. 

В залата Гранд Гардън Арина в Лас Вегас има над 20 хиляди души. Още в първия и втория рунд надмощието на Ивендър Холифилд над Железния Майк е очевидно. При една от хватките тежкият му юмрук отваря огромна аркада под дясната вежда на Тайсън. Нещата обаче ескалират в трети рунд.

12 години след инцидента Майк се извини на Холифийлд, който прие и заяви, че не се сърди.

Тайсън често си припомня с усмивка скандалната история. "Той ме чукна един-два пъти с глава и ме разгневи. Падна ми пердето, признавам. Исках да го захапя за лицето, да отхапя парче от бузата му или носа му. Но го направих с ухото. Когато ме наказаха за отхапаното ухо на Холифийлд през 1997-а, не осъзнавах още какво се случва. Когато обаче видях глобата - 3 милиона долара, си казах: "Човече, това са купища пари, по дяволите". Но да призная, чисто финансово аз съм на плюс от тази случка", призна Тайсън.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?