Следвайте ни

На този ден: Излиза първият брой на „Ню Йорк Таймс“

viber icon

Първият брой на третия по популярност всекидневник в САЩ - „Ню Йорк Таймс“, излиза на 18 септември 1851 г. Изданието е основано от  Хенри Джарвис Реймънд и Джордж Джоунс.

Първоначалният замисъл е „Ню Йорк Таймс“ да се публикува всяка сутрин с изключение на неделя, но по време на Гражданската война започва да се издава и в неделя, което е практика на другите големи издания. Вестникът печели първата си награда Пулицър за репортажи и статии, посветени на Първата световна война през 1918 г. През 1919 г. прави първата си трансатлантическа доставка за Лондон.

Делото "Ню Йорк Таймс" срещу Съливан от 1964 г. представлява значимо събитие, свързано с правното определение на „клевета“. Този случай поставя стандартите за определяне на понятието „преднамерена злонамереност“.

Престижното издание има 90 награди Пулицър. Базирано е в град Ню Йорк, щата Ню Йорк. Има 16 бюра в региона на Ню Йорк, 11 бюра в САЩ и 26 бюра по света. Средният дневен тираж на вестника е над 1 млн. броя. През 1996 г. минава в уеб пространството, като дава достъп на читателите си от цял свят до съдържанието чрез сайта си.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?