46

На свещи: Великобритания с режим на тока през зимата

Великобритания планира организирани прекъсвания на тока за промишлеността и дори за домакинствата за няколко дни през зимата, съобщи Блумбърг, цитирана от БТА.

Крайните мерки се съдържат в Извънреден енергиен план (Emergency Energy Plan) и са предвидени само в случай на "най-лош сценарий". Правителството обаче не планира подобни прекъсвания на тока в базовия си сценарий. Такива мерки ще се наложат само при особено студена зима, в съчетание с недостиг на газ.

Според най-лошия сценарий, изложен в плановете на правителството, страната може да бъде изправена пред дефицит на електричество, равняващ се на една шеста от пиковото търсене, дори след като аварийните централи на въглища бъдат задействани. Съгласно тази перспектива температури под средните и намален внос на електричество от Норвегия и Франция може да доведе до спиране на тока за общо четири дни през януари, посочват източници, запознати с плановете на правителството.

Това не е сценарий, който очакваме да се случи, изтъква министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия в комюнике. Домакинствата, бизнесът и промишлеността могат да бъдат уверени, че ще получат необходимото им електричество и газ, посочва ведомството.

Макар и малко вероятни, такива прекъсвания на тока могат да настъпят в момент, когато енергийните сметки на британците е възможно да нараснат средно годишно до над 4200 бр. лири (5086 долара) през януари спрямо малко под 2000 лири в момента, подхранвайки инфлацията.

Ако зимата бъде особено студена, Великобритания ще трябва да разчита да получава тръбопроводен газ от континентална Европа, където доставките и без това са слаби, след като Москва намали подаването. Това представлява дилема за страната, която има много малък капацитет за съхранение. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
11 коментара
Ким Филби

Ким Филби

10.08.2022 | 16:18

Руснаците и Американците си говорят на много по - Високо ниво! Нищо общо с Това ,което виждате и чувате ! Ако чуете скоро ,че Международна та Космическа Станция се вьзобновява - Ще видите , че Мира е наблизо !!!! Всички сообщения на Медии те тежат Като уродлив гроздове !!!!! Скоро ще свьрши !!!!! Хората ,които мислят - Ще сё разберат !

Отговори
4 3
???

???

10.08.2022 | 16:21

Богдане, ти ли си бё ?

Отговори
2 2
Пън

Пън

10.08.2022 | 15:25

Нищо де нили имат кралица те ще е на светло.

Отговори
0 3
G-7

G-7

10.08.2022 | 15:02

Външните министри на страните от Г-7 призоваха Русия незабавно да върне пълния контрол над Запорожката атомна електроцентрала на Украйна, съобщава агенция Ройтерс. "Руската федерация трябва незабавно да изтегли войските си от международно признатите граници на Украйна и да зачита територията и суверенитета на Украйна", се казва в изявление на външните министри, разпространено в Германия. "В този контекст ние настояваме Русия незабавно да върне пълния контрол на своя законен суверенен собственик, Украйна, върху атомната електроцентрала в Запорожия, както и върху всички ядрени съоръжения в рамките на международно признатите граници на Украйна, за да се гарантира тяхната безопасна и сигурна работа."

Отговори
3 3
Хьнтьр Бай Дьн

Хьнтьр Бай Дьн

10.08.2022 | 15:15

Ало , седемте джуджета !!!! Не се пенявете повече ,отколко Ви е казано !!!? Кьде бяхте ,когато САЩ. и Обединеното Кралство задрьстиха Украйна от тактически и стратегическо орьжие !!!!! Кьде бяхте ,бре " Миротворци правоверни !!!! Не виждате ли , че Байдьн е неадекватен !!!!

Отговори
7 3
Хьнтьр Бай Дьн

Хьнтьр Бай Дьн

10.08.2022 | 14:16

Татко , трябва ми още пари за Дрога и шантонерки... Знам , че си ми спретнал една здрава пачка около калабалька в Украйна !!!!! Приятен Ти Алцхаймер !- ох, пардон Приятно Ти ,управление ," Господарю на света"

Отговори
8 3
хахаха

хахаха

10.08.2022 | 14:15

Режимът на ток уж беше характерен само за комунизма, другарите соросояди окакоха и капитализма!

Отговори
5 2
История

История

10.08.2022 | 13:54

Те отиват натам, от където ние идваме. Няма нищо ново. Историята се повтаря.

Отговори
6 3
Да,!

Да,!

10.08.2022 | 13:48

Поредната хибридна партенка

Отговори
5 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 13:38

чакат ни глад студ тъмнина не съм песимист нито съм оптимист но това са ФАКТИТЕ вече32 ГОДИНИ

Отговори
5 5
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

10.08.2022 | 13:37

и в РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ нещата не ВЪРВЯТ към ДОБРО

Отговори
6 5

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?