49

На ръба на глобален конфликт? Ким Чен Ун повиши военната готовност

Военните трябва динамично да навлязат в нов период на засилване на военната подготовка

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира полевото обучение на войниците в голяма военна база в западната част на страната и нареди да се повиши готовността за война, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Посещението на Ким в базата, чието местоположение не беше посочено, се осъществява след започналите в понеделник в Южна Корея годишни комбинирани военни учения на американски и южнокорейски сили. В тазгодишните маневри участват два пъти повече военнослужещи, отколкото миналата година, отбелязва Ройтерс.

 Ким заяви, че военните трябва "динамично да навлязат в нов период на засилване на военната подготовка в съответствие с изискванията, които налага съществуващата ситуация", съобщи КЦТА.

"Армията ни трябва постоянно да повишава интензивността на настоящите военни учения, насочени към бързо подобряване на нейната боеспособност за привеждането й в пълна готовност за водене на война",

е заявил Ким пред войниците, цитиран от севернокорейската агенция.

КЦТА не уточнява дали Ким е споменал пряко ученията на американските и южнокорейските военни. Тя отбелязва, че ръководителят на страната е инспектирал войските, участващи в маневри в условия, симулиращи реална война, предаде Vesti.bg.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
ОТКЪДЕ ДА ЗНАЯТ ЗА

ОТКЪДЕ ДА ЗНАЯТ ЗА

07.03.2024 | 13:17

БЕНЗИНА ОТ ТЕКСАС И ЛИЗ БЛИЗ ПРОГРАМАТА ЗА НЕМСКАТА АРМИЯ :)

Отговори
1 1
ЛОНДОНСКИТЕ ПЛЪХОВЕ

ЛОНДОНСКИТЕ ПЛЪХОВЕ

07.03.2024 | 13:15

ИМ МЕТНАХА БОМБИТЕ. ЗА НАКАЗАНИЕ, ЧЕ НЕ ИСКАХА ДА НАПАДНАТ СТАЛИН В ГРЪБ! ПРОСТО НЕ ПОВЯРВАХА НА ЗАПИСИТЕ ОТ КАБИНЕТА МУ, КОИТО ИМ ПУСКАХА ГЕРМАНЦИТЕ. РЕШИХА, ЧЕ Е ФАЛШИВКА И Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ГИ ИМАТ В ГЕРМАНИЯ И БОЙНИТЕ ПЛАНОВЕ С ДИСЛОКАЦИЯТА НА ВОЙСКИТЕ :)

Отговори
1 1
КАЗАХ ДА СЕ ОБИГРАЯТ

КАЗАХ ДА СЕ ОБИГРАЯТ

07.03.2024 | 13:11

НА СССР ВОЕННА ТЕХНИКА!

Отговори
0 1
ДОКЪДЕ Е ПОДГОТОВКАТА

ДОКЪДЕ Е ПОДГОТОВКАТА

07.03.2024 | 13:09

НА ЯПОНСКИТЕ 2000 ТАНКОВИ ЕКИПАЖА? КОЛКО СА ГОТОВИ ДА ВЛЕЗАТ В БОЙ КЪМ МОМЕНТА?

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?