Следвайте ни

На пазар в Гърция само веднъж дневно и с SMS до продавача

viber icon

От понеделник в Гърция пазаруването от търговските обекти ще е възможно само веднъж дневно, пише "Катимерини". Потребителите трябва да имат предварителна уговорка с търговеца и той да приготви стоката, която клиентът ще купи, без да влиза в магазина.
 
Купувачът също така трябва да изпрати кратко съобщение на номер 13032 за нехранителните магазини. SMS-ът трябва да включва името на купувача и той трябва да получи отговорното съобщение "преместване в търговски магазин". 
 
Ако потребителят изпраща от същия мобилен телефон втори път в деня на съобщението на 13032, след това получава следното съобщение: "Преместването в търговски магазин не е осъществимо“. Движението е позволено само веднъж на ден, като времето за пазаруване в магазин за нехранителни стоки е до 3 часа на ден.
 
Подобен е режимът и за отиване до магазин за храна или бензиностанция. Изпраща се SMS на 13033 с код 2 (с добавено име и адрес). Пазаруването и от тези търговски обекти също може да става само веднъж на ден. Има и географско ограничение - магазинът трябва да бъде в рамките на една и съща община или на не повече от 2 км от нея. 
 
За посещение при фризьор се използва същият номер, но с код 6.
 
В Гърция в момента работят само по-малките магазини. Проучват се възможностите от 12 април да бъдат отворени и големите търговски центрове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?