4020

На път към България: 870 нелегални имигранти и 16 организатори са заловени в Одрин

При операции, извършени от екипите на провинциалното командване на жандармерията в Одрин през последния месец, са заловени общо 870 нелегални имигранти, включително деца, и 16 заподозрени организатори.

При извършените проверки в граничната зона до България бяха спрени и обискирани 13 превозни средства, счетени за съмнителни.

Граничните служби за сигурност обявиха, че нелегалните имигранти са предадени на провинциалната дирекция за управление на имиграцията, 13-ти превозни средства са конфискувани. 16-те организатори, чиито процедури в жандармерията са приключили, са изпратени в съда.

АА

Вчера 9 нелегални имигранти бяха заловени в кола, която не се подчини на предупреждението „спри“ на екипите на дирекцията за борба с контрабандата на имигранти, при граничните пунктове на регионалното полицейско управление в Лозенград (Къркларели). Превозното средство беше спряно в след кратка гонка.

Заловените в колата са петима сирийски и четирима иракски нелегални имигранти, включително един шофьор.

По време на разследването е установено, че един от сирийските имигранти е идентифициран като „чуждестранен боец ​​терорист“. Той е отведен в затвора. Останалите нелегални имигранти бяха доставени в центъра за репатриране Пехлинанкьой след извършване на полицейските процедури.

По време на рутинни проверки, извършени миналата седмица от екипи на полицейското управление на район Авджълар, в Истанбул на спирка на градския транспорт в мегаполиса, съмнителна група от 25 души привлече вниманието на служителите на реда. Пристигналите на спирката екипи след проверка на документите, установили, че 25-те души са влезли нелегално в Турция.

АА

Задържаните нелегални имигранти са предадени на Дирекцията за управление на имиграцията в Есенюрт. Полицейски екипи след разпити на засържаните, започнаха акция по залавянето на трафикантите, които са довели групата в Турция и се готвели да ги изведат зад граница.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?