Следвайте ни

На крачка от 6G! Революционен чип създадоха в Русия

viber icon

Руски специалисти са създали нов чип, който ускорява разработката на шестото поколение комуникационна мрежа. Това съобщи говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, в онлайн конференция, цитиран от ТАСС.

„Не мога да ви кажа къде точно, но една руска лаборатория направи пробив в 6G съвсем наскоро, създавайки нов тип чип, който не е съществувал в света преди“, коментира той и добави, че въвеждането на 6G в експлоатация изисква редица технологични задачи като разполагане на относително повече базови станции близо до абонатите.

„След няколко години ще получаваме масов интернет от Космоса. Трябва да се възприема като основна инфраструктура“, отбеляза още Песков.

В края на ноември 2019 г. в Китай започна проучването на шестото поколение комуникационни системи, а в началото на тази година стана ясно, че и Япония разработва своя стратегия в областта, пише Мениджър Нюз.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Евророб

Евророб

19.09.2020 | 09:53

Съвремените телефони исползват, същата честота на излъчване като микровълновите печки.Хората ги ползват и не се вълнуват.

Отговори
0 0
Евророб

Евророб

19.09.2020 | 09:41

Болгаристан разработват технология предаване на думи с кълба от дим.Каквото прави ЗАПАД е безвредно.Например бомби с обеднен уран в Сърбия.

Отговори
0 0
Джони

Джони

19.09.2020 | 07:51

Революционният чип всъщност е нова марка водка"6G",с която Песков се е напил.

Отговори
0 0
Нали

Нали

18.09.2020 | 22:55

6G е опасна и смъртоносна технология! Това Итар ТАСС естествено ще премълчи! Забелязани са птици, които като прелитат до антените на 6G мрежите, падат внезапно и умират в страшни гърчове а вече няколко учени разработвали технологията в Русия, са починали от разпадане на вътрешните им органи! Явно, Путин е решил да затрие тази държава тотално от световната карта. Плановете му са, чрез 6G мрежата да контролира дори и съзнанието на руснаците!

Отговори
3 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?