Следвайте ни

На косъм: Сърфист оцеля след атака на акула

viber icon

Сърфист оцеля, след като беше нападнат от бяла акула край бреговете на Западна Австралия. Хищникът е отхапал част от крака му и от дъската за сърф, съобщава „Нюзуик“.

Приятелката на 28-годишния Фил Мъмерт споделя, че е извадил страхотен късмет, че е оживял и благодари на хората, помогнали му да се спаси. Отхапаната през средата дъска свидетелства за срещата на Фил с 4-метровото чудовище.

В социалните мрежи са разпространени снимки от болницата, в която Мъмерт лекува ранения си крак. Приятелката му споделя, че той се справя добре след операцията. При нападението акулата е откъснала няколко парчета от крака му, предава БГНЕС.

Намиращи се наблизо сърфисти са му се притекли на помощ и той е откаран в съзнание в болницата. Младата жена благодари на всички, които са спасили живота на приятеля ѝ и са го отнесли на брега, както и на онези, които са държали крака му, докато пристигне бърза помощ.

Правителството на Западна Австралия направи изявление, че оглед с дронове е потвърдил наличието на пасажи от сьомга и колония на тюлени в района на атаката, който е много популярен сред плувците и рибарите.

Тези условия може да увеличат вероятността хората в този район да се сблъскат с акула. След нападението плажът е бил закрит, съобщава изданието.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?