Следвайте ни

„Мяу“ от мобилен телефон спаси три котенца

viber icon

Група заседнали на покрив котенца бяха спасени в Турция по нетрадиционен метод с възпроизвеждане на запис на котешки звуци от мобилен телефон, за да привлекат вниманието на котенцата и да могат да излязат.

Инцидентът се е разиграл в северозападната провинция Болу, когато случайни минувачи разбрали, че три котенца са на покрива на един павилион, заседнали и не могат да слязат. Хора извикали на помощ местни пожарникари които се опитали да ги достигнат със стълба. 

Тъй като не успяха да се доберебат до трите мъника, един от пожарникарите реши да пусне на смартфона си видео, в което котки мяукат силно.

За щастие котетата, привлечени от познатите звуци, се приближиха достатъчно близо, за да влязат в обсега на пожарникаря, и той успя да спаси и трите малчугана.


По време на спасителната операция котката-майка се движеше притеснено около пожарникарите, докато накрая се сдоби с рожбите си.

Котенцата и майка им бяха отведени от пожарникарите в близка ветеринарна клиника за рутинен преглед. 

Котките в Турция са известни със своя голям брой и приятелския си характер и е възможно да видите стотици, разхождащи се непритеснявани по улиците.
 
 
 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?