2374

Москва с остро предупреждение към Швеция и Финландия, ако се присъединят към НАТО

Русия е предупредила Швеция и Финландия по двустранните дипломатически канали за последствията от присъединяването към НАТО.

Това каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Би Би Си.

„Издадохме всички наши предупреждения както публично, така и по двустранните канали“, заяви Захарова пред телевизия „Русия-24“.

„Те знаят за това, няма за какво да се учудват, информирани са за всичко, до какво ще доведе това.“

Финландският парламент ще открие днес дебат дали страната да се стреми към членство в НАТО, след като нахлуването на Русия в Украйна предизвика нарастване на политическата и обществена подкрепа за присъединяване към военния съюз.

Въпреки предупреждението на Русия за разполагане на ядрени оръжия в Балтика, ако Финландия и съседна Швеция се присъединят към НАТО, финландският премиер коментира, че страната ѝ сега ще реши бързо дали да кандидатства за членство.

Швеция също обсъжда дали да подаде кандидатура за членство след нахлуването на Русия в Украйна.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
И какво ще им направите?

И какво ще им направите?

21.04.2022 | 10:18

Пропаднала морално и технологично държава тръгнала да поучава проспериращи нации, които са за пример на останалите. Възможно ли е да са толкова сериозни умствените увреждания на североизток? Да ставаш за смях пред целия свят всеки ден и да затъваш все повече и повече в злоба, безпомощност и простотия.

Отговори
8 3
Коментар

Коментар

21.04.2022 | 09:11

Ами трите малки прибалтийски държави са си цели, а Молдова, Грузия и Украйна са разкъсани на части, Беларус е като колония, в Казахстан се разпореждат като у дома си, а на Армения и Азербайджан им гледат сеира. Все страни извън НАТО.

Отговори
7 0
Само така

Само така

21.04.2022 | 07:15

МНОГО ПРАВИЛНО, докато е време да се присъединяват в НАТО

Отговори
10 2
Пловдив

Пловдив

21.04.2022 | 03:14

Швеция и Финландия са умни за това че искат да се присъединят съм НАТО. Това което се случва в Украйна е точно защото не са в НАТО.

Отговори
16 3
Чакай малко бе еййй пут_кин

Чакай малко бе еййй пут_кин

21.04.2022 | 01:52

Ти на всички държави граничещи с ордата ти ли ще се разпореждаш бе хаймана с хайманата ти. Вече ми се струва крайно време е тая ваша територияя да бъде разпределена по равно за ползване от целия свят, вие не заслужавате да държите най-голямата територия на Планетата Земя.

Отговори
18 3
Какво бе?

Какво бе?

20.04.2022 | 23:15

И тях ли ще ги "денацифицирате", с балистични ракети по жилищни блокове?

Отговори
20 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?