2374

Москва: Логиката на Киев е напълно изкривена

Инициативата на Киев да лиши Москва от постоянното членство в Съвета за сигурност на ООН и да я изключи от ООН се основава на "напълно изкривена логика", заяви в говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Анадолската агенция.

"Логиката е напълно изкривена. Тогава, следвайки тази логика, можем да приемем, че всички решения, които са били взети в Съвета за сигурност от момента, в който Съветският съюз изчезна и Русия по право зае мястото му, са нелегитимни от гледна точка на Министерството на външните работи на Украйна, или какво? Ами щом нашето присъствие там е нелегитимно, значи и решенията са нелегитимни", каза тя.

Захарова добави, че "това е като да четеш някаква художествена литература" и "няма нищо общо с международното право, реалността или дипломацията".

В понеделник украинското външно министерство излезе с официално изявление, в което предложи Русия да бъде лишена от статута си на постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и да бъде изключена от международната организация.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Окраина России

Окраина России

30.12.2022 | 07:15

до гopoдa Львoвa

Отговори
2 1
Западняк

Западняк

30.12.2022 | 03:54

Марица, стига руска пропаганда!

Отговори
1 3

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?