46

Москва: Изтребителите ни не са влизали в контакт с американския дрон

Руското министерство на отбраната коментира информацията на американските военни за сблъсък между американски дрон и руски Су-27 над Черно море.

Американският дрон е летял към руската граница с изключени транспондери, съобщи министерството. То заяви, че руските изтребители не са осъществили контакт с безпилотния летателен апарат и не са използвали бордови оръжия.

„Средствата за управление на руските ВВС сутринта са регистрирали полет на американски безпилотен апарат MQ-9 по посока на руската държавна граница“, заяви Министерство на отбраната на Русия. „Дежурните изтребители от силите за противовъздушна отбрана са били вдигнати във въздуха, за да идентифицират нарушителя над водите на Черно море.“

Оттам се допълва, че поради внезапна маневра американският дрон е преминал в „неконтролируем полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхност“.

„Руските изтребители не са използвали бордови оръжия и не са влезли в контакт с американския дрон, като благополучно са се върнали на летището“, завършва изявлението, цитирано от ТАСС. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Верваме, верваме!

Верваме, верваме!

15.03.2023 | 11:02

Лавров, 10 март 2022 г. , Анталия: "Ние никога не сме нападали Украйна!"

Отговори
4 2
Садово

Садово

15.03.2023 | 09:16

има и едно такова ,казват му РЕП /блока може да се монтира с контейнер на бомбодържач/

Отговори
1 3
Садово

Садово

15.03.2023 | 09:12

слушай Магарев и не разсъждавай.

Отговори
1 3
САДОВО

САДОВО

15.03.2023 | 08:29

„Руските пилоти са проигравали такива казуси. Те са опитали няколко начина да свалят дрона. Единият е като застанат пред него и дронът попадне под струята им. Тя е изключително силна, това рязко наруша аеродинамиката на дрона, той лесно губи управление. Вторият е като са пускали гориво. Третият е, това, което казва и американската страна, че е имало механичен контакт между един от самолетите и витлото на дрона. Това е много рисково. Този дрон не маневрира бързо, лети със сравнително ниска скорост, по стабилна траектория. Не изключвам също така вероятността да е имало и стрелба срещу дрона”, каза Тагарев. По думите му дронът е летял в международно въздушно пространство, където няма ограничения.

Отговори
3 2
Дрончо Дрончов

Дрончо Дрончов

15.03.2023 | 00:18

Може пък руският Су-27 да е минал леко пред него и оня да му се е захванал по въздушната струя...

Отговори
0 2
Батко

Батко

14.03.2023 | 22:52

Ех, таман се зарадвах, че сте го пернали, а то авария :(

Отговори
5 6

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?