4232

Москва бясна на Париж и Лондон: Това е директна ескалация!

Остра реакция на Москва в посока Париж и Лондон

Поводът са изказвания на френския президент и британския външен министър във връзка с Украйна. В интервю за списание „Икономист”, Еманюел Макрон отново не изключи възможността за намеса на западни войски във войната. По думите на Макрон, това може да стане, ако руснаците пробият фронтовите линии и Киев поиска това.

При посещението си в украинската столица от последните дни британският дипломат номер 1 обяви решението на Лондон да изпраща на Киев ежегодна военна помощ в размер на 3 милиарда паунда докато е необходимо, цитира NOVA.

Гневът на Москва предизвика уточнението, което направи Дейвид Камерън - че Киев може да използва оръжията както реши, включително и по цели в Русия. 

"Виждаме вербална ескалация от официални държавни представители, на ниво държавен глава, когато става дума за Франция. И на по-експертно ниво, що се отнася до Великобритания. Това е директна ескалация на напрежението около украинския конфликт, която потенциално може да представлява опасност за европейската сигурност. За цялата архитектура на европейската сигурност",

заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?