Следвайте ни

Мощна кибератака от Азия удари унгарски институции

viber icon

Финансови институции и телекомуникационна инфраструктура в Унгария са били ударени от мощна кибератака в четвъртък от компютърни сървъри, намиращи се в Русия, Китай и Виетнам, съобщава телекомуникационната компания Модьор телеком (Magyar Telekom), цитирана от Ройтерс.

Случилото се е тaка наречената разпределена атака за отказ на услуга (distributed-denial-of-service, DDoS), при която хакерите опитват да претоварят дадена мрежа чрез необичайно голям обем на трафика на данни и така да я парализират.

Обемът на атаката е бил десет пъти над равнищата на обичайните DDoS атаки, заяви компанията.

"Това означава, че става дума за една от най-големите хакерски атаки в Унгария изобщо, както по размер, така и по сложност", допълни тя.

"Руски, китайски и виетнамски хакери опитаха да извършат DDoS атака срещу унгарски финансови институции, но те опитаха да претоварят и мрежите на "Модьор телеком", посочи компанията, цитирана от БТА.

Атаката е била на няколко вълни, нарушила е работата на някои финансови институции и е предизвикала прекъсвания на услугите на Модьор телеком в някои райони на Будапеща, след което е била отблъсната от компанията.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

мръсни китайци

мръсни китайци

27.09.2020 | 06:44

С ърт за комунистите и китайците!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?