4232

Мощна атака! Украйна порази руските сили с този изненадващ ход...

Това ще повлияе на способността на Русия да координира войските си в Луганска област

Украйна е използвала британски крилати ракети, за да удари руски военен щаб в окупирания град Луганск в източната част на страната.

Това е заявил военен източник пред Sky News, предава "Фокус".

Ракетите Storm Shadow, изстреляни от украински самолети, са поразили командната база на руските сухопътни войски в събота, нанасяйки "тежък удар" на руските въоръжени сили.

Загубата на щаба ще повлияе на способността на Русия да координира войските си в Луганска област, според източника, който е споделил информацията при условие за анонимност.

"Ударите по руските военни командни възли създават объркване сред руските сухопътни сили", е допълнил той.

Руската военна тактика разчита на централизирано командване, което означава, че премахването на щаб като този може да парализира вземането на военни решения за следващия месец.

Украинската операция също разкрива ограничеността на руската противовъздушна отбрана.

"Унищожаването на този щаб ще бъде тежък удар за руската армия и показва, че Украйна все още запазва способността да атакува руските военни навсякъде, където оперира", е заявил военният източник на британската медия.

Щабът е бил разположен в индустриален комплекс в Луганск.

"Украинските отбранителни сили успешно поразиха контролния пункт на групировката войски "Център" във временно окупирания Луганск. Успешната операция е извършена от украински пилоти на 13 април", коментира в Телеграм командващият Военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Микола Олешчук.

"Благодаря на пилотите от военновъздушната авиация за успешния, и най-важното - ефективен удар по вражески обект в Луганска област", заяви Олешчук.

Той отбелязва, че украинските пилоти са си "свършили перфектно работата и са се върнали в базата си", цитира Vesti.bg.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?