71

Мощен удар: Украйна порази Новоросийск с морски дронове, пламнаха пожари

Движението на автомобили по Кримския мост бе спряно временно за около един час тази нощ

 

Атака с безекипажни катери бе извършена тази нощ срещу руското черноморско пристанище Новоросийск. Това съобщават световните издания, като се позоват на местните власти.

Кметът на града в южния Краснодарски край Андрей Кравченко съобщи в "Телеграм", че заплахата вече е отменена, но достъпът до местния плаж и крайбрежната алея ще бъде ограничен до 9 часа (и българско време) днес, докато районът не бъде проверен.

Движението на автомобили по Кримския мост, който свързва анексирания от Русия украински полуостров с Краснодарския край, междувременно бе спряно временно за около един час тази нощ.

До момента няма реакция от страна на украинските власти.

Местни жители пишат в "Телеграм" за мощни експлозии и за пожар в планински район над Новоросийск, информира UNIAN.

Това не е първият път, когато морското пристанище Новоросийск е обект на атака. В средата на май имаше силни експлозии цяла нощ и хората писаха онлайн за нападение срещу пристанището и петролното депо.

Според източници от фронта Службата за сигурност на Украйна и Главното разузнавателно управление са провели мащабна операция срещу руски обекти в редица градове.

В пристанището на Новоросийск са регистрирани експлозии в района на нефтения терминал и на жп гарата. Силно беше и през нощта в Севастополския залив и на територията на петролната рафинерия в Туапсе.

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?