1553

Морски дворец сбъдна мечтата на Андреа Бочели

Купуването на вила от 8000 квадратни фута обикновено не е покупка, която трябва да се приема леко, но не и за известния оперен певец Андреа Бочели.   

„Взех решението доста бързо - спомня си той. - Когато правиш толкова важен избор като закупуването на своя дом, мисля, че трябва да използваме не само нашата рационалност, но и нашия инстинкт. Усетих, че това е домът, в който ще отгледам децата си, и го купих", разказва Бочели в сайта за архитектура architecturaldigest.com.  

Разбира се, би било трудно да не се влюбите незабавно в бледорозовото имение, известно като Вила Алпемаре, което е разположено в идилична част на тосканското крайбрежие, известна като Версилия. 

„Наистина ми хареса местоположението му и факта, че това е елегантна, но непретенциозна къща - гостоприемен дом, който е достатъчно голям, за да живеем и работим в него, да правим музика и да приемаме много приятели“, казва Бочели. 

Вилата със сигурност е добре оборудвана за забавление: от времето след Втората световна война до края на 90-те години тя всъщност 

 

е хотел за тези, които искат да посетят околностите на Форте дей Марми.

Преди да я закупи обаче, Бочели се допитва до мнението на един експерт, неговия брат, архитект Алберто Бочели. „Помолих брат си за съвет, за да разберем заедно колко е осъществимо и колко време ще отнеме персонализирането на пространствата - казва той. - Алберто познава много добре моите нужди и тези на семейството ми“. Бочели е женен за своя мениджър Вероника Берти Бочели и има три деца: Амос, Матео и Вирджиния.

Годишният ремонт, в крайна сметка, раздели дома на три отделни пространства, които съответстват на трите нива на вилата. Първият етаж включва всекидневната и трапезарията, вторият разполага с офиси, студиото на Бочели и стаите за приемане на гости,  

а на последния етаж са спалните и други частни помещения. 

Има „наистина безценни гледки както към морето, така и към склоновете на Апуанските Алпи“, казва той за третия етаж. Значителна работа беше извършена и по вътрешната работа на вилата, включително надстройки на отоплителната, водната и електрическата система, инсталиране на нови прозорци и преправяне на всички подове. 

Тъй като Алпемаре е основната резиденция на Бочели, когато не е на турне, е от изключителна важност да се създаде атмосфера, която да е едновременно успокояваща и семейна. „Много съм привързан към тази къща. Чувствам, че прилича на мен - казва той. -Проблемът е, че през по-голямата част от годината професията ми ме води по света. Тъй като пътувам толкова често, най-добрата ваканция, за която мога да се сетя, винаги е в стените на дома ми, заобиколен от любовта на семейството ми и приятели, които идват да ме посетят. Не е необичайно вечерята да завърши с импровизиран концерт в трапезарията. 

Семейството организира и благотворителни музикални вечери в парка около вилата

Музикален поток има и в интериорния дизайн с много криволинейни форми в мебелите. Берти Бочели инициира това; нейният „избор беше от съществено значение при избора на обзавеждането“, казва той. 

 „Тя придаде на стаите усещане за синхрон, възвърна топлината на къщата и се погрижи за всеки малък детайл в нея“. За щастие, двойката споделя същите възгледи и що се отнася до дизайна: „Ние сме в пълно съгласие, имаме еднакъв вид чувствителност и възприятие, когато става дума за красота“, добавя той.

Освен вилата двойката притежава и Alpemare Beach Club, който се намира отсреща на резиденцията им. „Опитахме се да създадем бизнес, който прилича на нас - гостоприемно и безопасно място за забавление и почивка, където човек може да се наслади на морето и особено изискана кухня“, казва Бочели. 

Историята на управляващата класа на Форте дей Марми беше основен източник на вдъхновение за редизайна, направен от Алберто Бочели и артистичния директор Алберто Барталини. Районът „се отличава с традиция, датираща от края на деветнадесети век, когато патрицианските вили са имали директен достъп до морето, а икономите са подреждали всичко необходимо за освежаващо потапяне в морето или за вечеря на открито на плажа - обяснява Андреа Бочели. - Опитахме се да постигнем щастливо сливане между елегантност и практичност, между традиция и иновация".

Управлението на клуба със сигурност е огромно начинание и Бочели разбираемо се колебаеше в началото. „Това беше хазарт, предприет главно поради ентусиазма на децата ми - казва той. ​- Честно казано, мисля, че въздействието беше много положително върху града - това донесе добавена стойност на Версилия.“

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?