Следвайте ни

Монд": Вучич, Мило и връзките им с престъпността

viber icon

Властите в Белград и Подгорица са замесени в търговията с наркотици. Това се казва в статия на реномирания френски всекидневник „Монд”, озаглавена „Организираната престъпност в основата на държавната система“.

В нея се разказва как сръбски и черногорски престъпни групи са участвали в търговия с наркотици с произход от Южна Америка, които са били разпространени из цяла Европа. И всичко това се е случвало със знанието и участието на официалните власти.

Особено място е отделено на бруталността на взаимните им конфликти, започнали през 2014 г. и засилили се през 2016 г. след убийството на Александър Станкович, съобщава Nova.rs.

В материала се подчертава ролята на братята на сръбския и на черногорския президенти - Андрей Вучич в Белград и Аца Джуканович в Подгорица.

Цитиран е и европейски дипломат, който казва, че „в името на геополитиката [европейските институции] са си затваряли очите пред престъпните дейности на Сърбия и Черна гора“.

Посочва се, че сръбските и черногорските власти са облагодетелствали "клана Кавач", чиито членове "поддържали тесни връзки с футболната агитка, свързана с Вучич".

Посочва се също, че агитката „Яничари”, по-късно преименувана на „Principe” (принц – бел.ред.), непрекъснато се засилва от идването на Вучич на власт. Участниците в нея са били ангажирани по време на церемонията по инаугурацията му, а синът на президента Данило редовно е виждан в компанията на членовете ѝ.

В материала, публикуван на няколко страници, се обяснява, че връзката между държавата и тази футболна агитка се осъществява от Даяна Хркалович, която, както пише „Монд”, е назначена от Вучич на длъжност държавен секретар на МВР.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?