46

Моден шопинг фестивал завърши с грандиозно улично дефиле СНИМКИ/ВИДЕО

От 6 до 10 август в истанбулския квартал Лалели, в непосредствена близост до Капалъ чаршия се проведе деветият "Моден шопинг фестивал".

АА

Събитието беше закрито снощи с грандиозно улично модно дефиле, в което участваха около 60 турски топ модела. След церемонията по закриването на историческата главна търговска улица Орду, в Лалели, присъстващите се веселиха и пазаруваха до късните часове с изпълнение на водещи турски DJ.

АА

Оживеният булевард Орду вчера за първи път беше затворен за движение от ранните следобедни часове. В 200-метровата зона за модното дефиле се включиха 60 модела с общо 100 тоалета. Известни лица като Джесика Мей, Тюлин Шахин, Дидем Сойдан, Алоха Крал и Еджем Чърпан взеха участие в модното шоу. 

АА

Хасан Булут, член на борда на директорите на организаторите на събитието LASIAD, заяви, че е трудно да се организира фестивал след пандемията: „Тази година провеждаме това събитие за 9-и път. Искаме да върнем Лалели към живот. Затова направихме този фестивал. Вярвам, че постигнахме това. Получихме много добри отзиви“, допълни той и съобщи, че промоционалните цени в търговските обекти в района ще продължат и след фестивала.

АА

Булут съобщи, че тази година купувачи от 20 държави са дошли в Лалели специално заради събитието: „Това е добър фестивал, тъй като го организираме като откриване на търговския есенно-зимен сезон. Модното ревю което организирахме за първи път на улица Орду, привлече вниманието на местни и международни медии. Тъй като булеварда е затворен за движение, за първи път гостите днес идват и пазаруват без шум от превозни средства“, допълни той.

АА

Булут подчерта, че Лалели има важно място в турската икономика: „Лалели е много важен както по отношение на туризма, така и по отношение на износа.“

АА

Квартал Лалели е дом на около 7000 фирми и всяка улица и булевард е изпълнена с магазини. От аксесоари до дамска мода и детско облекло, до спортни стоки, има широка гама от облекла за всеки вкус. Много от фирмите са специализирани в търговията на едро. Лалели също е пълен с кафенета, ресторанти и хотели и кипи от активност почти през цялото време на деня. Тези характеристики превърнаха Лалели в идеалното място за модния шопинг, който се проведе за първи път през 2012 г. и превърна квартала в един голям търговски център.

АА

Неотдавнашните ремонти на пътища и тротоари, предприети от LASİAD в партньорство с община Фатих, донесоха нов живот на Лалели, намиращ се в историческия полуостров. 

АА

Шопинг фестивалът, който е насочен както към местни, така и към чуждестранни търговци на едро, привлича гости от Балканите, Руската федерация, Украйна, страните от ОНД, турските републики и Европа, които идват заради разнообразието на фестивала, както и заради намалените цени.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?