Следвайте ни

Младите британци по-уплашени от Брекзит, отколкото от коронавируса

viber icon

Кое притеснява младите британци повече - световната пандемия от коронавирус или Брекзит? Според ново допитване на Юнивърсити колидж Ландън (UCL) младите на Острова се тревожат повече за Брекзит, отколкото да не се заразят с COVID-19.

 Анкетирани са били 39 000 респонденти.

1533 са били на възраст между 18 и 29 години. 42 на сто от анкетираните в тази възрастова група са били по-стресирани заради Брекзит, докато 32 на сто са се тревожели главно да не се заразят с коронавирус, предаде БТА. 

Проучването показва, че 22 процента от младите хора са силно разтревожени да не се разболеят тежко от COVID-19, при 33 на сто в групата на по-възрастните респонденти.

В същото време, 30 процента от възрастните са съобщили, че се тревожат заради Брекзит, докато 38 на сто са по-загрижени заради заразата.

Водещият автор на изследването Дейзи Фенкоурт посочи, че разликата може да се дължи на това, че по-голям дял от младите хора са гласували за оставане в ЕС, а освен това те се смятат за по-малко податливи на коронавируса.

Обратно, по-възрастните хора е по-малко вероятно да бъдат засегнати от новите разпоредби след приключването на преходния период, свързан с Брекзит, но са изложени на по-голям риск да се разболеят тежко от КОВИД-19. Това води до по-голям стрес от болестта.

Проучването е направено между 23 декември и 7 февруари като част от продължително изследване на UCL, наречено "Социално изследване КОВИД-19".

 
 
  
  
  
  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай