1553
Следвайте ни

Мийте правилно чиниите, иначе ви дебне рак

viber icon

Какви са рисковете при миене. Няма да повярвате, че някои ги има, пише БГНЕС. 

На първо място опасен може да бъде самият препарат за миене, установи проучване на експерти, публикувано в китайската мобилна комуникационна система WeChat. Редица алчни и безскрупулни производители добавят формалдехид към състава на такива продукти. Това вещество, попадайки от съдовете в човешкото тяло, причинява интоксикация и потиска имунната система.

Също така е много важно да изсушите съдовете си, преди да ги поставите в шкафа. Това ще помогне за предотвратяване на растежа на гъбички и бактерии. Уточнено, по-специално, че гъбичките Aspergillus, останали върху съдовете под формата на жълта плесен, могат да причинят развитието на тумори или различни инфекциозни заболявания.

Освен това не трябва да киснете мръсни съдове продължително време, повече от 5-6 часа. Тук работи същият принцип на развитието на опасни патогенни бактерии, които могат да станат опасни за човешкото тяло.

В същото време се отбелязва, че това не са основните причини за появата на опасно заболяване, но спазването на тези правила за миене на съдове ще помогне за намаляване на риска от развитие на рак.

По-рано беше съобщено, че учени са открили връзка между палмовото масло и развитието на рак. Обект на изследването са мастни киселини, по-специално палмитинова киселина, която насърчава разпространението на метастази, както показват експериментите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

20.12.2021 | 01:54

Открихте топлата вода.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?