71

Мистерия със здравето на Путин: Накуцва и държи странно ръката си

Руският президент Владимир Путин присъства лично на военните маневри в полигона Серегеевски в Далечния Изток, където армията на Руската федерация провежда съвместни учения „Восток-2022“ с въоръжените сили на Беларус, Сирия, Индия и Китай. В маневрите, които започнаха на 1 септември и ще продължат до четвъртък участват над 50 хиляди войници, пише dnes.bg.

В присъствието на Путин подразделения на спецназа на коалиционната групировка на армиите, участващи в учението беше отработено освобождаването на условно населено място от армията на противника. Авиационната подкрепа на офанзивата и контрола над „освободената“ територия се осъществяваха от хеликоптери на ВВС на Русия и на Китайската народно-освободителна армия.

По време на учението е било симулирано и изграждане на проходи и трасета в минно-взривни заграждения с използването на установки за разминиране УР-77 и УР-83П.

Заедно с президента на Русия маневрите бяха наблюдавани от министъра на отбраната Сергей Шойгу и от шефа на генералния щаб ген. Валерий Герасимов, които бяха седнали от двете му страни в командния пункт.

Кратко видео от посещението на Путин в командния пункт стана причина за нови медийни спекулации за здравословното състояние на руския лидер – при влизане в залата Путин накуцва, а наблюдателни аналитици обръщат внимание и на дясната му ръка, която стои неестествено прибрана към тялото.

В руската информационна среда учението „Восток-2022“ се представя като „ненатрапчиво показване на икономическата и военната мощ на Русия“. Военният експерт Евгений Линин обяснява през „Московски комсомолец“ политическата добавена стойност, която носи на Русия учението с участието на Беларус, Сирия, Индия и Китай. „Ние демонстриваме на всички, че не сме сами. Ние имаме съюзници, в това число тези, които са готови заедно с нас да решават проблеми по силов начин.“ – заявява Линин.

По отношение на това дали учението по някакъв начин има връзка с войната в Украйна, наричана в Русия специална военна операция, експертът казва, че в момента всичко, което се случва е свързано със събитията в Украйна, защото

се променя геополитическия ландшафт.

„Какво означава да използваме на въоръжените сили на страните, участващи в учението в конфликта в Украйна? Съвсем не е задължително де бъде въведен военен континтент на освободените територии или на линията на бойно съприкосновение. Но това е възможност да заменим с тези войски (участващите в учението, б. р.) някакви наши бази, като по този начин освобождаваме наши подразделения за тяхното участие на територията на Украйна“.

Военният експерт, журналист и полковник в оставка Виктор Литовкин гледа на „Восток-2022“ като демонстрация на сила. „Показваме, че ние можем да водим специална военна операция в Украйна и да провеждаме учение на другия край на Русия.“

В маневрите по думите на руските военни са ангажирани 9 полигона, както и акваторията на Охотско и Японско море. Освен основните контингенти от Беларус, Сирия, Индия и Китай, които са около 2000 души, във „Восток-2022“ участват още военни от Азербайджан, Армения, Алжир, Киргизия, Монголия и Таджикистан, както и оперативни групи от министерствата на отбраната на Казахстан, Лаос, Никарагуа и Сирия.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Макдонеца

Макдонеца

07.09.2022 | 18:46

Вова ке живее дълго,а Цурцула ке се подмива със студена вода.Ке измръзне смукината.

Отговори
1 0
Спец

Спец

07.09.2022 | 10:24

Истинския чекиз винаги държи ръка на кобура - не се знае някой от глутницата дали няма да го изненада!

Отговори
10 3
хохохо

хохохо

07.09.2022 | 13:09

Мисли за дЕдо Байдън, мисир!

Отговори
1 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?