Следвайте ни

Филантропи глезят с пачки британско село

viber icon

В британско село разкриха голямата мистерия за пачките с пари, никнещи като гъби. Местни жители са информирали властите за 13 пакета, или 26 000 британски лири, през последните 6 години.

От 5 години жителите на британското село Блекхол намират пари по улиците. Въпреки усилията на детективите мистерията не била разкрита. Пачки банкноти от по 20 британски лири, по около 2000 британски лири (2350 евро), продължавали да се появяват година след година по улиците на бившия миньорски град в Североизточна Англия.

Но преди дни от полицията на окръг Дърам заявили, че двама добри самаряни с "емоционална връзка" с Блекхол Колиър сами се разкрили, че те стоят зад раздаването на пари в опит да помогнат на бедните и хората в неравностойно положение.

Двойката започнала да оставя парите през 2014 г., като често наблюдавали, за да се уверят, че парите са взети, съобщиха от полицията. Колко пари са валяли по улиците, не е ясно. Полицията заяви, че местни жители са информирали властите за 13 пакета, или 26 000 британски лири, през последните шест години. Униформените връщали парите обратно на хора, които са ги намерили, ако за определен срок никой не си ги потърси.

Никой не знае колко пачки така и не са били предадени, а и двамата благотворители не казват. От полицията наистина изпитали облекчение след разгадаване на тормозещата ги от доста време мистерия.

Снимка: Късметлия показва пакет с пари, който е намерил на улица в Блекхол

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?