71

Мистериозни снимки приземиха самолет от Тел Авив за Истанбул СНИМКИ

Израелските власти разследват странен инцидент: Пътници получили снимки на самолетна катастрофа почти едновременно преди полета Тел Авив-Истанбул тази сутрин. Този странен акт предизвика суматоха и паника на борда на пътническия самолет на турската авиокомпания Анадолуджет. 

Ройтерс

Капитанът  решава да върне самолета на терминала и съобщава за инцидента в отдела за сигурност на летището. 

 

Самолетът се приземи на изходна позиция. Летищните власти започнаха секретно разследване поради съображения за сигурност, съобщават израелски медии. 

Ройтерс

Пътниците и техния багаж бяха повторно обстойно проверени, за да се гарантира, че няма опасност за полета.

 

Самолетът трябваше да лети от летище Бен Гурион до Сабиха Гьокчен от азиатската страна на Истанбул, със 165 пътници на борда, когато съобщили за мистериозните снимки.  Много от пътниците получили стряскащите изображения, които най-вероятно са изпратени чрез AirDrop, услуга за прехвърляне на файлове, достъпна само за iPhone на Apple. Следователно само собствениците на iPhone на борда са получили файловете. 

 

Говорителят на Израелската Летищна администрация каза пред израелски медии, че източника на изображенията изглежда е някой, който е бил в самолета.

Ройтерс

Снимките показвали полет на турските авиолинии, катастрофирал в Холандия при рулиране през 2009 г., докато други снимки показват друга самолетна катактрофа на летище Сан Франциско от 2013 г.

 

Някои от пътниците са отстранени от полета за разпит. След като отделът по сигурността потвърди, че няма риск за пътниците, самолетът е оставен да излети.

 

Анадолуджет е бюджетен превозвач и дъщерно дружество на турските авиолинии (THY).

Анадолска агенция

Днес Турция и Израел се радват на размразяване в отношенията си, обтегнати по редица въпроси. Въпреки че транспортните маршрути между двете страни остават отворени, броят на полетите между двете страни е все още навален. THY наскоро обяви, че полетите между Турция и Израел ще бъдат увеличени до 89 през лятото.

 

Снимка: Летище Бен Гурион, Тел Авив (Ройтерс)

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?