3906

Мистериозни експлозии в Черно море, търсят причините

Странни звуци от експлозии, идващи изпод водата до турското крайбрежие на Черно море, притесниха гражданите в района. Стотици са оплакванията на жителите в тези райони, които твърдят, че от няколко дни не могат да спят поради непрекъсващите загадъчни звуци наподобяващи експлозии. Не бяха малко и тези които мислеха, че това са мощни земетресения или заблудени мини от Украйна. От тътените, вратите и прозорците на някои къщи също се разтрепериха.

Между 21.30 и 23.00 часа вечерта в събота, 4-5 пъти са се чували взривове и е имало трусове в различни турски градове по Черноморието, споменават местни медии.

Експлозиите и сериозно сътресение е усетено е в крайбрежни градове като Бартън, Кастамону, Зонгулдак Сакария и Самсун. 

След звука, който се оказа, че не е земетресение, настана тревога в крайбрежните градове. Екипите на полицията, жандармерията и бреговата охрана в тези райони, са получили многократни сигнали.

Полицейски екипи претърсиха пристанища и бреговата ивица и се опитаха да намерят източника на звука. По получените сигнали екипи на жандармерията започнаха оглед в гористи и скалисти местности в района.

DHA

Катери на бреговата охрана от курортното градче Амасра на окръг Бартън проведоха детайлни издирвателни и сканиращи операции в морето в района около пристанището и бреговата ивица, чак до международните води.

Мистериозният звук от експлозия стана актуална тема в социалните мрежи. Очевидци, които се затрудняваха да опишат звука, за който се смята, че идва от морето, проучват в социалните мрежи, за да открият източника и причината за бученето. Тези, които чуха звука, успяха да го опишат като „заглушена експлозия“, „звук между тътен и мощна експлозия“. Някои потребители на социални медии също така заявиха, че са почувствали това, което описаха като малък "трус", когато са чули звука.

Областният управител на Амасра Кадир Перчи лично проследи отблизо усилията за търсене и сканиране в областта. За да се определи източникът на звука, редица съответни държавни и научни институции бяха помолени да проучат дали сензорите, наблюдаващи сеизмичната и газовата мобилност, са регистрирали извънредна ситуация. 

Въпреки това, вече 48 часа не е разгадана мистерията със странните звуци.

Перчи се свърза с административните власти на околните провинции, области и градове, заяви, че са достигнали до едно обяснение за източник на звука. Той заяви, че военни самолети са изпълнявали планиран тренировъчен полет в небето на Кастамону по времето, когато е бил чут звукът от експлозията и че звукът може да е причинен от звукови гърмеж, причинен от самолетите. „Нямаме други конкретни констатации“, заключи той.

Докато мистерията с експлозиите в Черно море все още не е разгадана, изплува друга фрапираща версия. Геологът проф. д-р Челял Шенгьор твърди, че е знаел 6 месеца предварително, че ще има експлозии в Черно море. Шенгор обясни и причината за експлозията. Той обърна внимание на газовете, които се натрупват на дъното на Черно море. Шенгьор алармира, че Черно море определено на места ще експлодира, поради натрупване на подземни газове, като в тези райони няма да остане живот.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Вероятно

Вероятно

13.02.2024 | 09:56

Флагманът москва дрейфва по дъното...?

Отговори
2 1
ryrty

ryrty

12.02.2024 | 17:18

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим---> https://da.gd/menalfa

Отговори
0 3

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?