49

Мистериозна смърт покоси още един руснак на ключова позиция

Шеф на "Връзки с обществеността" на компания, за която се твърди, че транспортира руско оборудване за войната в Украйна, бе намерен мъртъв на балкона на жилището си в Москва, пише Nachrichten De. Това е 52-годишният Павел Пчелников. Той ръководеше PR-а в Digital Logistics - дъщерно дружество на Руските железници, които са едни от най-големите в света. 

Тялото му е намерено на балкона на апартамента му в центъра на Москва в 6:30 сутринта местно време в сряда, съобщи местният вестник "Московский комсомолец".

Полицията разследва смъртта, като руските медии съобщават, че според вида на нараняванията му се предполага, че той сам е сложил край на живота си. Те не дават повече подробности.

Уебсайтът Top Cargo 200, който използва информация от отворен източник, за да проследява и оповестява смъртта на висши руски офицери във войната в Украйна, съобщава, че Пчелников е бил убит с огнестрелно оръжие. 

Top Cargo 200 твърди, че Digital Logistics е била обвинена, че не е успяла да защити инфраструктурата на железопътната мрежа на Русия от хакери от Украйна, което е довело до критично забавяне на доставки за руските войски.

Полицията разследва смъртта на 52-годишния Павел Пчелников.

Руският сайт Starhit.ru допълва, че той е бил на почивка, откъдето е споделил снимки през последния месец - "какво е накарало мъжа да предприеме отчаяна стъпка остава загадка", коментира порталът.

При отразяването на историята рускоезичният уебсайт Railway Supply отбелязва поредицата от починали високопоставени бизнесмени в страната, като някои случаи са мистериозни, някои са свързани с енергийния гигант "Газпром".

През юли тялото на Юрий Воронов беше открито с огнестрелна рана в главата, пистолет наблизо и гилзи на дъното на басейна в неговия имот в Ленинградска област. 61-годишният мъж беше основател на транспортната и логистична компания Astra-Shipping, която участваше в договори на "Газпром" в Арктика.

Мениджърът на "Газпром" Леонид Шулман, на 60 г., беше открит мъртъв в банята на къща през януари. До тялото му имаше бележка, навеждаща на полицията на мнение, че се е самоубил в село Ленински в Ленинградска област.

В същото село на следващия месец бе намерен мъртъв заместник-генералният директор на "Единния разчетен център за корпоративна сигурност" на "Газпром" Александър Тюляков.

На 18 април телата на Владислав Аваев, бивш вицепрезидент на "Газпромбанк", съпругата и дъщеря му бяха открити мъртви в апартамента им в Москва.

Дни след това и милиардерът Сергей Проценя се обеси във вилата си в Испания, като преди това убил съпругата си Наталия и дъщеря си Мария.

Междувременно, според съобщения в държавните медии, Александър Суботин, милиардерът, бивш топ изпълнителен директор на руския петролен производител "Лукойл", е бил открит мъртъв през май в дома на шаман в Митищи, североизточно от Москва.

Управляващият директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин е починал на 12 септември, съобщава сайтът на корпорацията. Според вестник "Комсомолская правда Далечен Изток ", позовавайки се на администрацията на Владивосток, Печорин е починал на 10 септември, след като паднал от борда на лодка във водите на руския остров близо до нос Игнатиев. Журналисти смятат, обаче, че когато Иван Печорин е бил намерен, е било безсмислено да го реанимират. Очевидно той е умрял "почти веднага след като паднал зад борда". Той е бил пиян като е паднал в морето. 

На 1 септември председателят на "Газпром" Равил Маданов се хвърли от шестия етаж на болница в Москва. Според слуховете той е бил сериозно пребит и хвърлен от прозореца точно в деня, в който Владимир Путин бе в болницата, за да отдаде почит на Михаил Горбачов.

Роденият в Украйна милиардер Евгений Палант бе открит гол до съпругата си Олга от дъщеря им.

Тази поредица от руски бизнесмени, намерени мъртви при необичайни обстоятелства от началото на войната в Украйна, предизвика спекулации дали убийствата не са били инсценирани, за да изглеждат като самоубийства, пише Nachrichten De.

За по-малко от година са мъртви вече девет руски милиардери - около тях витае загадъчна смърт при странни обстоятелства. 5-има от тях от "Газпром" и един от "Лукойл", все при различни "трагични" обстоятелства. Част от инцидентите бяха обявени от руските власти за самоубийство.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
Просто е дошъл Келнера на Сатаната, със сметчицата

Просто е дошъл Келнера на Сатаната, със сметчицата

30.09.2022 | 20:33

Кое му е мистериозното? Ако беше скочил от 13-ия етаж или да се подхлъзне от лодка, или да падне от стълба - разбирам..

Отговори
2 0
Путлер без спирачки ги “самоубива”най-нагло

Путлер без спирачки ги “самоубива”най-нагло

30.09.2022 | 20:19

Кой и кога ще го “самоубие”него?Хайде,нямаме търпение…че да се спаси човечеството от такъв у’род-диктатор!

Отговори
4 0
Така трябва,

Така трябва,

30.09.2022 | 18:29

Сметката за несъвършена работа или вредителство към страната си, веднага предявени! Дано скоро и тук!

Отговори
0 6
Коментар

Коментар

30.09.2022 | 18:12

При Сталин поне не се криеха като питерски плъхове. Действаха открито.

Отговори
4 0
путлер

путлер

30.09.2022 | 15:40

гадина,не иска да гледа мое изявление?!?

Отговори
5 1
Мимето

Мимето

30.09.2022 | 15:06

Война е. Не е справедливо само войниците да са жертви.

Отговори
1 4
Д’б’болния мозък,дето си,Мимо

Д’б’болния мозък,дето си,Мимо

30.09.2022 | 20:17

Кукуриго пълно и завършено

Отговори
3 0
Спокоен

Спокоен

30.09.2022 | 20:21

Не е ли "специална военна операция", другарю Миме?

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?