Следвайте ни

Мистериозна смърт на журналист потресе Истанбул

viber icon

Американски разследващ журналист родом от Русия бе намерен мъртъв в кола в квартал Каракьой в Истанбул, рано сутринта на 22 септември.

57-годишният журналист и автор на документални филми, Андре Влтчек и съпругата му Индира Влтчек наели минибус с шофьор за да пътуват до Истанбул от черноморската турска провинция Самсун, където те прекарали няколко дни.

В луксозният минибус са били съпрузите и двама шофьори, които ги придружавали по време на пътуването.

Когато пристигнали в Истанбул, пред хотел в Каракьой в 5:30 ч. където двойката планирала да отседне, Индира Влтчек се опитала да събуди съпруга си, но журналистът не помръднал.

Съпругата му и шофьорите се обадили за помощ на полицията. Пристигналият на мястото медицински екип констатирал смъртта на Андре Влтчек.  Полицията е блокирала улицата, където се е случил инцидентът. Спец екип претърси района на местопрестъплението. 

Главната прокуратура на Истанбул незабавно започна разследване на смъртта на американския журналист, а полицията води случая като „подозрителна смърт“. 

Тялото беше откарано в съдебна медицина, за аутопсия. Съпругата и двамата шофьори също са разпитани по повод инцидента.

„Единият му крак беше парализиран, защото той имаше диабет. Пиеше две хапчета ”, каза Роси Индира Влтчек, добавяйки подробности за болестите на съпруга си.

„Идвахме от провинция Самсун в Истанбул. Когато се приближихме до Истанбул, той заспа в колата. Сутринта дойдохме пред хотела. Исках да го събудя, но той не отговори ”, отбеляза съпругата.

Отговаряйки на въпрос защо са отишли ​​в Самсун, съпругата каза на полицията: „Някои препоръчаха провинцията заради чистия въздух. Бяхме в Сърбия на 5 септември. Минахме транзит през България и  пътувахме за Турция, до град Самсун. След това наехме микробуса и шофьорите. ”

Разследването на смъртта му продължава.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?