Следвайте ни

Мистериозен богаташ купи супер яхтата на Пол Алън

viber icon

Огромната изследователска суперяхта, изработена за съоснователя на "Microsoft" Пол Алън, беше продадена за малко по-малко от 235 000 000, а сега може да се наеме за "тривиалните" милион и двеста хиляди евро.

„Октопус“ е една от най-големите яхти в света, завършена през 2003 г., а 126-метровият плавателен съд е повратна точка в дизайна на суперяхти. В допълнение към обичайните неща, яхтата има две подводници, два хеликоптера и звукозаписно студио.

Тя може да се използва като кораб за изследване на морските дълбини, както и като луксозна яхта.

„Октопус“ е обявен за продажба след смъртта на Алън през 2018 г. Първоначално се предлагаше за 295 000 000 евро, но след известно време цената беше намалена до двеста тридесет и пет милиона. По информация на „Гардиън“, яхтата е продадена за малко по -малко от обявената цена.

Известно е само, че купувачът е скандинавец и че яхтата ще се предлага под наем. За лодка с такъв размер обичайната цена за седмично плаване е 1 200 000 евро. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Новина трепач

Новина трепач

07.08.2021 | 22:21

Сигур е някой болен от Ковид мистериозния и сигур е с придружаващи заболявания и не ваксиниран Така ще да е И с пенсия от която се страмува и за туй е мистериозен сериозен

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?