Министърка мишена на Йосич

Сретен Йосич, известен като Йоца Амстердам, е планирал убийството на сръбския министър на правосъдието Снежана Малович, съобщават сръбските медии. Според тях за покушението Йосич ангажирал бандата на Дарко Елез от Пале край Сараево. Според плана килърите трябвало да ликвидират министърката преди влизането й или след излизането й от родилния дом през януари, когато охраната й нямало да е толкова бдителна. Освен това още няколко клана в Сърбия готвели убийството на Малович. Най-сериозните доказателства, че се планира атентат срещу нея, дошли след арестуването на Валевската престъпна група, разкриват от сръбската прокуратура.

Първите заплахи към Малович дошли още в началото на нейния мандат, като ставали все по- сериозни след всяка нейна нова акция. През март тя получавала заплахи по телефона, че ще „се видят с нея пред сградата на правителството", което намеква, че ще я застигне съдбата на покойния премиер Зоран Джинджич.

Сръбския престъпен свят набелязал Малович, след като предложила специален Закон за конфискуване на имуществото, който удря позициите на големите босове. Освен това тя работела за по-добри връзки със съседните държави в борбата с организираната престъпност, а имала и план за смяна на прокурори и съдии, свързани с подземния свят.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?