49

Министър Демерджиев от Скопие: Има спрени българи на границата и забранителен списък за влизащи в РМС

Има спрени българи на границата. Надявам се документите на всички да бъдат обработени бързо. Знам за забранителен списък, малко са хората в него.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. Той е в Скопие за честването на 151-годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Гоце Делчев е личност, която принадлежи на историята и много се надявам следващата година заедно да поднесем цветя, предложих го и сега, но не се възприе от македонска страна, каза той.

Вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев и здравният министър Асен Меджидиев, които са официално в Скопие за 151-годишнината от рождение на Гоце Делчев, не знаят кога според македонската програма се предвижда да бъдат допуснати до гроба в църквата. Те чакат да се съберат още българи, които искат да почетат героя, за отидат заедно.Той и здравният министър Меджидиев чака да пристигнат българите, които искат да почетат революционера, за да идат заедно до църквата.

Ще бъде назначена охрана на пребития в Охрид Християн Пендиков, когато бъде изписан от ВМА. Доколкото знам, ще остане в България, обясни Демерджиев.

В добро състояние е, следим го, пред изписване е, увери и здравният министър Асен Меджидиев, който също е в Скопие за честването.

В Скопие има безпрецеденти мерки за сигурност. Хълмът, на който е църквата "Св. Спас", където е гробът, е отцепен от полиция, хора не се допускат. Над града кръщи хеликоптер.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Знамето на Севермак

Знамето на Севермак

04.02.2023 | 17:24

е жълт вентилатор на червен фон. Севермаците от сто и десет години (1912-та) ги учат на омраза към нас и имат подготвени безброй обиди. Ние от своя страна (напълно погрешно след 1945-та) ги имаме за свои и сме обезоръжени. Дебело подчертавам, че ние би следвало да ги обиждаме само като отговор на техните хули. Ако (по-скоро когато) те започнат. В дългите ми контакти със севермаци съм забелязал, че са свикнали да ни удрят, без дори да допуснат, че можем да отвърнем. А как им отговорихме последно? Викахме им „Бугари“, което е абсурдно, защото първо е сръбско и второ превръщаме собственото ни име в обида. Те вече не са българи, а еничари и би следвало това да скандираме: „ЕнИчари, енИчари!“ Мнозинството от севермаците не приема названието Северна Македония, а да не говорим за северномакедонци! По силата на Преспанския договор името на страната е Северна Македония, но на населението – македонци. Този договор обаче е двустранен – Гърция-Севермак и няма сила за нас. А истината е, че с тези промити мозъци и този сърбизиран диалект, те нямат общо с българите от другите части на географската област Македония и са точно севермаци. „СевЕрмаци, севЕрмаци!“ Друга тема, на която севермаците са много чувствителни, е сръбската. Съзнават и са гузни от васалното си положение спрямо сърбите и силно посърбения си западнобългарски диалект, който наричат език. Оттук: СЕвермаци пОсърбаци, хей, хей!“ https://www.youtube.com/shorts/ipl2ZaFnXXg

Отговори
1 0
Тъпите макета да престанат с провокациите,че нищо добро не ги очаква

Тъпите макета да престанат с провокациите,че нищо добро не ги очаква

04.02.2023 | 09:58

Заблуден,неук,измислен народ,комплексиран до мозъка на костите си.А са нищо друго,освен измислена етническа прослойка от 1944г насам,измислен модел на Тито и руснаците,за да клатят Балканите и собствената ни териториална и етническа независимост.Фалшиви и с промити мозъци,без земя и родина!!

Отговори
7 0

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?