71

Миниран фургон с телата на 152 бойци открили руски войници в "Азовстал"

Според руското Министерство на отбраната минирането на тела е извършено по пряка заповед от Киев, съобщава ТАСС. "Целта на провокацията е била да се обвини Русия в умишлено унищожаване на останките на телата и предотвратяване на изнасянето им за предаване на роднини, за да се спаси политическата „репутация“ на режима в Киев и лично на Зеленски“, подчерта говорителят на ведомството Игор Конашенков.

 
Украинските военни и бойци оставиха миниран фургон с телата на 152 загинали в подземните съоръжения на "Азовстал", които са били минирани по пряка заповед от Киев, за да провокират Русия. Това заяви генерал-майор Игор Конашенков, говорител на руското министерство на отбраната.

„При огледа на подземните съоръжения на металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол, където се криеха предалите се нацисти от украинската формация „Азов“, руски военнослужещи откриха изотермичен фургон. 152 тела на загинали бойци и военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са били съхранявани във фургона с повредена охладителна система“, каза Конашенков.

По думите му, при огледа на фургона руски сапьори са открили четири мини, поставени под телата на загиналите украински военни, като общата маса на експлозията в тях е била достатъчна, за да унищожи всички останки от телата. „Според резултатите от разпитите на заловени бойци от "Азов" е установено, че минирането на телата е извършено по пряка заповед от Киев. Целта на провокацията е била да се обвини Русия в умишлено унищожаване на останките на телата и предотвратяване на изнасянето им за предаване на роднини, за да се спаси политическата „репутация“ на режима в Киев и лично на Зеленски“, подчерта Конашенков. 

Той припомни, че преди да бъде взето в плен, командването на "Азов" публично се обърна към Зеленски с молба да вземе телата на загиналите, за да могат семействата да ги погребат. "От Киев обаче нямаше обаче искания за получаване на телата на загиналите от завода "Азовстал", каза говорителят на руското военно министерство.

„Руската страна планира в близко бъдеще да предаде телата на украински бойци и военнослужещи, открити на територията на завод „Азовстал“, на представители на Украйна“, каза Конашенков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Пропагандата в действие

Пропагандата в действие

31.05.2022 | 22:56

Изглежда всички снимки са обработвани, все едно са правени със стари апарати, без никакво качество за цвят и детайли.

Отговори
1 0
Ееммм

Ееммм

31.05.2022 | 22:39

Това само ония психопат Арестович го е измислил. Публично и изявявал адмирациите си към 'тактиките' на Ислямска Държава. Изчадия.

Отговори
1 0
умрелия трол в Марица

умрелия трол в Марица

31.05.2022 | 21:16

А Грънчалника не го ли намериха?

Отговори
1 0

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?