Следвайте ни

Милионер си построи бункер с дървета, реки и небе СНИМКИ

viber icon

Заради Covid-19 и общата карантина 2020 г. ще се запомни като много трудна в новата човешка история, но периодът на Студената война също беше много ожесточен.

Някои статистически данни показват, че около 70% от американците са били убедени, че ги очаква ядрена война със сериозни последици, така че те започнали масово да строят подземни бункери и ядрени убежища, за да ги предпазят от евентуална атака. Изчислено е, че са направили около 200 000 бункера, а някои от тях изглеждат наистина впечатляващи.

В Лас Вегас има един такъв бункер на стойност 18 милиона долара. Той е построен от предприемача Жирард Б. "Джери" Хендерсън, който забогатялот козметиката на Avon и Gulfstream Aerospace Corp. Той много се страхувал от последиците от Студената война, затова през 1964 г. основава компанията „Underground World Homes“, построява огромен подземен бункер и се опитва да обясни на хората защо трябва да започнат да живеят под земята.

Бункерът е направен на 8 метра дълбочина и заема площ от почти 1400 квадратни метра. Той е предназначен да симулира нормален живот, въпреки че всъщност всичко е под повърхността на земята. Всичко е осветено, добавени са мотиви от природата, фонове, върху които се виждат гори, планини, градове ... Човек може да помисли за момент, че се намира на най-обикновено място над повърхността на земята.

Коментари (1)

Илиян

Илиян

31.07.2020 | 17:18

Почти като 8-битова 3D игра. Яката ралта.

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?