Следвайте ни

Милионер бере душа в затвора заради фалирал син

viber icon

Достойна за Холивуд драма сполетя британския бизнесмен милионер Албърт Дъглас. Той се опасява, че ще умре в затвора в Дубай, където е вкаран заради бизнес дългове, натрупани от сина му.

60-годишният Дъглас е водил правна битка за 1 милион лири, за да докаже, че не е отговорен за пари, дължими от бизнеса на сина му Волфганг, пише Дейли Мейл.

Той бил толкова отчаян, че се опитал да избяга от страната в съседния Оман, но бил арестуван.

Дъглас вече е прекарал два месеца в затвора, където по думите му е настанен в „адска дупка“. Бил е бит от пазачи, когато е поискал лекарствата си за сърце.

Алберт, който някога е бил толкова проспериращ, че е живял в луксозна вила на остров Палм Джумерия и е карал „Ролс Ройс“, сега е осъден на три години затвор.

Той казва, че единственото му „престъпление“ е било, че е включен в правните документи на фирмата за подови настилки, създадена от сина му през 2007 г.

Според законите на Дубай обаче, всеки, свързан с компания, която дължи пари, може да бъде отговорен за дълговете, а  членовете на семейството често са преследвани за плащания.

Тъй като 34-годишният Волфганг се върна във Великобритания, когато компанията си навлече проблеми, кредиторите заведоха Алберт пред съда.

От затвора в Бур Дубай Албърт каза на MailOnline: „Страхувам се, че няма да изляза жив оттук.

Невинен съм и съм принуден да платя неустойката за дълговете на сина си. Не бих пожелал това на най-големия си враг.

„Нямах нищо общо с компанията, освен името ми да е в документите при основаването ѝ.“

Алберт и съпругата му Наоми емигрират в Дубай през 2003 г. и той изгражда успешен бизнес  - компанията му Alomni Flooring е специализирана в подови настилки от дървен материал.

Баща на четири деца, Алберт води луксозен начин на живот и убеждава най-големия си син Волфганг да дойде при него от Лондон.

Волфганг стартира компанията TimberWolf и баща му е един от съсобствениците на бизнеса. Бизнес отношенията приключват през 2018 г., когато Албер се отказва от каквото и да било участие.

Но година по-късно, когато Волфганг се завръща във Великобритания за медицинско лечение,  кредиторите започват съдебни действия и предявяват искове срещу него и баща му.

Волфганг се опита да реши проблемите от Обединеното кралство, тъй като знае, че ще бъде арестуван, ако се върне в Дубай заради дължимите пари.

„Баща ми е загубил всичко и от това, че е бил богат собственик на бизнес и инвеститор на имоти, е бил напълно лишен от своите активи и достойнство без причина“, твърди Дъглас младши.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?