Следвайте ни

Милиарди червенооки гадини изпълзяха шумно в САЩ

viber icon

Няколко американски щата са били нападнати от милиарди цикади, съобщава NBC News. В няколко щата от източното крайбрежие на САЩ, както и от Средния Запад, хората вече си припомнят познатия им зов за чифтосване, сравняван със звук от извънземни.

Насекомите са най-активни във Вирджиния, Мериленд и Джорджия. Експертите обаче очакват голяма част от източното крайбрежие да се затопли, което ще предизвика увеличаване на броя им. Отбелязва се, че червенооките цикади са излезли изпод земята за първи път от 17 години насам.

„Това е уникално преживяване, тъй като тези насекоми излизат за около месец“, обяснява Джон Кули, ентомолог от Университета на Кънектикът. "Около нас има може би трилиони мравки, но през повечето време не им обръщате никакво внимание. Но това са големи, шумни, смешно изглеждащи, чаровни и активни насекоми, и наистина не можете да ги игнорирате."

Цикадите, които се появяват в този цикъл, са известни като Brood X и ще имат само няколко седмици, за да намерят партньори и да снесат яйца, преди да умрат, което означава, че ще бъде натоварено лято за насекомите.

Регионите с цикади трябва да се приготвят за силния шум, идващ от милиардите насекоми, които в крайна сметка ще излязат на повърхността. Еколози предупреждават, че те са безвредни за хората и ще бъдат тук само за кратко, преди да се спуснат обратно под земята в продължение на доста години.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?